Arbeidsdeskundige (43182191)

Rotterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Monitoring

Description

Arbeidsdeskundige (medior) eenheid Rotterdam Inhuurdesk Politie (Eenheid Rotterdam)

Opdracht omschrijving

Werkzaamheden uitvoeren voor het Veilig en Gezond Werken (VGW) team. Hierbij gelden de kerntaken zoals beschreven onder "Vakmatige activiteiten".

Doelstelling

Leidinggevenden en medewerkers moeten in toenemende mate zelf oplossingen op het gebied van verzuimbegeleiding, behoud van werk en re-integratie bedenken en vorm geven. Daarbij is de arbeidsdeskundige de belangrijkste adviseur voor de leidinggevende.

Plaats in de organisatie: Gedeconcentreerd als onderdeel van het team Veilig en Gezond Werken in een eenheid onder aansturing van een coördinerend arbeidsdeskundige.

Resultaatgerichtheid: realiseren van doelen op gebied van verzuim, re-integratie en inzetbaarheid uit vooraf vastgestelde HR-accountplan.


Verantwoordelijkheden

  • Snel en adequaat re-integratieadvies bij verzuim na 2 weken, waarbij de medior arbeidsdeskundige alle relevante informatie van andere deskundigen verzamelt en deze voor de leidinggevende vertaalt in praktische
    re-integratieadviezen. De leidinggevende blijft verantwoordelijk.
  • Constante monitoring van de “Wet Verbetering Poortwachter-(WvP) processen” in casuïstiek, waarbij de medior arbeidsdeskundige actief intervenieert wanneer het WvP-proces onvoldoende verloopt (zgn. Poortwachter-Proof).
  • De medior arbeidsdeskundige voert zelfstandig acties richting leidinggevende en medewerker uit. Deze bevinden zich op het snijvlak van vitaliteit, arbeid en inkomen en zijn in overeenstemming met wet- en regelgeving,. Dit alles gericht op het reduceren van verzuim, het bevorderen van re-integratie en het verhogen van inzetbaarheid.

    Meer specifiek heeft de medior arbeidsdeskundige drie rollen:
  • expert in inzetbaarheidvraagstukken;
  • sleutelspeler bij ziekte, ongeval en gebrek;
  • adviseur bij re-integratie.


    Vakmatige taken
  • De medior arbeidsdeskundige:
Is actief op het speelveld van mens, werk en inkomen. De centrale vraag die de medior arbeidsdeskundige zich stelt is: Welke stappen kunnen worden genomen om onnodig verzuim te voorkomen en om terugkeer naar werk mogelijk te maken? De medior arbeidsdeskundige adviseert de leidinggevende daarbij op het casuïstiek niveau van de medewerker. De medior arbeidsdeskundige stelt zich daarbij altijd de vraag wat het advies betekent voor de afdeling en/of de organisatie. Deze informatie deelt hij binnen het VGW-team in het kader van risicomanagement. Stimuleert en coacht de leidinggevende om deze in zijn rol van casemanager te laten blijven of te brengen. Zorgt binnen de integrale visie en aanpak van inzetbaarheid voor demedicalisering van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Hierbij is hij zich constant bewust van de toegevoegde waarde van andere deskundigen, zoals bedrijfsartsen, VGW-specialisten, juristen, psychologen en bedrijfsmaatschappelijk werkers. Zoekt via uitgebalanceerde advisering, begeleiding en beoordeling, samen met de leidinggevende, (nieuw) evenwicht tussen belasting en belastbaarheid, inkomensverlies en schadelastbeperking en voorwaarden. De medior arbeidsdeskundige realiseert zich hierbij dat arbeidsongeschiktheid vaak complex van aard is. Meerdere binnen en buiten de persoon gelegen factoren kunnen een concrete belemmering vormen. Bewaakt de kwaliteit van de begeleiding op het niveau van inhoud, interne afspraken en wet- en regelgeving. Hierbij geeft hij gevraagd en ongevraagd advies. Wordt ingezet op casuïstiek bij bedrijfsonderdelen met enkelvoudige problematiek ten aanzien van inzetbaarheid.


Intern: leidinggevenden, medewerkers, VGW-team gedeconcentreerd, andere teams binnen PDC, HR-adviseurs.

Extern: behandelende sector, UWV, providers (bijvoorbeeld leveranciers revalidatie-instituut), belangenbehartigers.

Start date
ASAP
Duration
40 months
From
The School Factory
Published at
03.07.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
936753
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register