Service Desk Engineer (78752743)

Amersfoort  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Network C BMC

Description

Startdatum:
Einddatum:
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 12
Sluitingsdatum:   om 17:00 uur

De sectie Software Ontwikkeling binnen de afdeling Systemen, Applicaties, Trainers en Simulators (kortweg SATS/SO) bij het JIVC/C4I&I ontwikkelt voor land en maritiem optreden binnen Defensie Command en Control (C2) systemen t.b.v. de operationele commandovoering. Naast deze C2 systemen wordt voor het deployed domein ook de dragende (communicatie-) infrastructuur ontwikkeld en ondersteund. Dit Theatre Independent Tactical Adaptive Armed forces Network (TITAAN) wordt ingezet in het ontplooide domein te velde (semi-statisch) in militaire missies en oefeningen van zowel de Landmacht, Luchtmacht als Marine.

Binnen TITAAN worden de volgende aandachtsgebieden onderkend: Netwerkinfrastructuur, Platform, Management en Control, en applicaties waaronder telefonie, Microsoft Office omgeving, e-mail en portal. Kenmerkend voor TITAAN zijn de tools om de CIS en de IV te plannen en de automatische installatie van de complete IT infrastructuur. De behoefte om dit voor meer Defensie IT infrastructuren te doen neemt toe en de komende jaren moeten de Hoog gerubriceerde infrastructuren beter op elkaar aansluiten.

Voor de instandhouding van TITAAN zijn we op zoek naar een collega die de Service Desk Express van BMC zoals momenteel operationeel in gebruik kan onderhouden.

Soorten werkzaamheden:
a. De werkzaamheden zullen bestaan uit het configureren en eventueel oplossen van storingen van een SDE (Service Desk Express van BMC).
b. De werkzaamheden worden verricht in een militaire omgeving. Van de SDE engineer wordt verwacht, in voorkomende gevallen, tijdens oefeningen ondersteuning te bieden.
c. uitvoeren van systeemtesten en participeren in de integratie- en acceptatietesten.
d. opstellen van de technische ontwerpdocumentatie evenals de installatiehandleidingen.
e. leveren van 3e lijnondersteuning bij netwerkproblemen binnen TITAAN implementaties.

Start date
ASAP
Duration
20 months
From
Matchd
Published at
29.08.2016
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1193880
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register