Project Medewerker Finance (1168987)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Projectmedewerker

Bedrijfsonderdeel


Je gaat werken bij NS Finance, een van de concernstaven van NS Groep. NS Groep adviseert en faciliteert de bedrijfsonderdelen en de NS Directie.
De omgeving van NS Finance verandert voortdurend. De eisen die aan NS worden gesteld, zijn hoog. Dit heeft effect op de vraag aan NS Finance. De NS Finance organisatie speelt daarop in en verandert de komende jaren mee. NS Finance heeft een visie ontwikkeld hoe de Finance organisatie er in 2017 uit moet zien: een Finance organisatie die nog meer dan nu waarde creëert voor NS.
Om daar te komen is het verbeterprogramma TOP Finance gestart. TOP Finance is gebaseerd op drie pijlers: 1. ervoor zorgen dat het financiële proces zo loopt dat de business er op kan vertrouwen en snel de juiste informatie heeft (basis op orde), 2. de NS business te helpen en uit te dagen de juiste besluiten te nemen, en 3. door continu processen, systemen en de Finance professionals te verbeteren.
 
Afdeling
 
TOP Finance is één van de TOP programma’s en heeft tot doel het verhogen van de kwaliteit van de financiële processen (‘van een 6 naar een 8’) en het verlagen van de kosten hiervan. Het TOP Finance programma leidt onder andere tot de vorming van een NS breed Service Center Finance (SCF), waarbij een kanteling van de dienstverlening plaatsvindt van BO georiënteerd naar functie georiënteerd. Het TOP Finance programma bestaat uit vier projecten: Service Center Finance, Business Support, Mens & Organisatie en Data&IT.
Deze opdracht is voor het project Business Support.

Als lid van het projectteam ‘Business Support’ ben je mede verantwoordelijk voor het realiseren van dè NS-standaard van de Cost Management/Accounting, Reporting, Prognose en processen en bouw je zo mee aan de NS Finance organisatie van de toekomst. Samen met je projectteam zorg je ervoor dat voor heel NS een hoogstaande kwalitatief en efficiënt processen wordt neergezet die heel NS ondersteunt met informatie, analyse en advies waardoor projecten zo optimaal mogelijk binnen scope opgeleverd kunnen worden.  
 
Doel van de functie

Je werkt in een uitdagende omgeving waarin je de Product Leads Processen ondersteunt bij het opstellen van de best practice processen en ben je gesprekspartner van (de top van) Finance. Samen met je team en stakeholders zet je de nieuwe NS aanpak neer door het opstellen van en inrichten van eenduidige processen die ondersteund worden met IT en tooling.

Werkzaamheden

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van de volgende taken:
 

  • Het ondersteunen van de Product Leads processen bij het voorbereiden en houden van proces-workshops en de verwerking van uitkomsten
  • Ondersteunen bij analyses control activiteiten t.b.v. verbeteringen
  • Bepalen en beschrijven van de best practice control activiteiten
  • Ondersteunen bij het in kaart brengen van de requirements voor IT
  • Je eigen werk coördineren in afstemming met je projectteam, leveranciers en stakeholders (Finance, Business, staven, TOPF projectorganisatie)
  • Realiseren van producten binnen scope (tijd, geld en kwaliteit)


Start date
ASAP
Duration
36 months
From
The School Factory
Published at
29.01.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
842414
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register