Sectorhoofd Functioneel Beheer (1174401)

Nieuwegein  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Sectorhoofd Functioneel Beheer

Opdracht omschrijving

Het Politiedienstencentrum (PDC) telt zes diensten ter ondersteuning van het gehele politiekorps, te weten de diensten Human Resource Management, Facility Management, Financiën, Informatiemanagement, Informatie-en Communicatietechnologie en Communicatie. Het PDC voert de operationele bedrijfsvoeringsactiviteiten uit voor alle politiemedewerkers. Het beleid wordt geformuleerd binnen de betreffende beleidsdirecties. Uiteindelijk zetten ruim 6100 medewerkers zich in voor een goede service aan de operatie.

De Dienst IM is onderdeel van het PDC en is de informatiemanagementorganisatie voor de politie. De Dienst bestaat uit 4 sectoren: Advies, Functioneel beheer (FB), Gegevensgebruik- en beheer (GGB) en Relatie-en service level management (RSLM). De dienst is verantwoordelijk voor de continuïteit van de IV dienstverlening aan de business, bereidt samen met de business de IV-portefeuille voor, en voert regie op de uitvoering van de IV portfolio. De totaal ruim 800 mewerkers van de Dienst IM werken geconcentreerd en gedeconcentreerd. De Dienst werkt hierbij samen met de Dienst ICT, de beleidsdirectie IV en het Aanvalsprogramma informatievoorziening.

Doelstelling

Het Sectorhoofd draagt bij aan een effectieve en efficiënte organisatie en aan legitimering van politie in de samenleving, door het dragen van de resultaat- en budgetverantwoordelijkheid voor het behalen van door de naasthogere leidinggevende vastgestelde resultaten in het - in afstemming met de naasthogere leidinggevende opgesteld - sector-bedrijfsvoeringplan. Hij geeft leiding aan een collectief van medewerkers waarvan het karakter van de werkzaamheden van leidinggevende, uitvoerende en beleidsondersteunende aard is. Hij is de verbindende schakel tussen Directie en Teams, tussen beleid en uitvoering, en visa versa.

Verantwoordelijkheden

Het Sectorhoofd is verantwoordelijk voor;

  • een effectieve en efficiënte organisatie en aan legitimering van politie in de samenleving, door het dragen van de resultaat- en budgetverantwoordelijkheid voor het behalen van door de naasthogere leidinggevende vastgestelde resultaten in het - in afstemming met de naasthogere leidinggevende opgesteld - sector-bedrijfsvoeringplan.
  • het geven van leiding aan een collectief van medewerkers waarvan het karakter van de werkzaamheden van leidinggevende, uitvoerende en beleidsondersteunende aard is. Hij is de verbindende schakel tussen Directie en Teams, tussen beleid en uitvoering, en met de overige onderdelen binnen de IV organisatie
  • de continuiteit van de dienstverlening van de sector Functioneel beheer
  • het tijdig leveren van een bijdrage aan de projecten die in uitvoering zijn
  • het in beheer nemen van nieuwe diensten
  • professionaliseren van het vakgebied
  • de transitie van de sector conform het inrichtingsplan IV
  • inrichting van processen, in afstemming met de overige IV onderdelen

Vakmatige taken

De sector FB is in transitie van een decentraal georganiseerde sector naar een landelijke georienteerde en georganiseerde sector. Professionalisering van het vakgebied is een belangrijk aandachtspunt, en zowel de applicatieportfolio als ook de schaalgrootte waarop de sector acteert zijn sterk in beweging.

Continuiteit van de dienstverlening staat uiteraard ook in deze periode van verandering centraal, en vraagt dus een continue afweging op inzet van mensen en middelen.

Je beschikt over aantoonbare kennis en kunde in leidinggevende zin op het gebied van Functioneel Beheer, daarnaast heb je gedegen kennis van het vakgebied informatie management. Je bent resultaatgericht, flexibel, zakelijk en een verbinder. Je zorgt actief voor een maximaal intern veilig klimaat, waarbij je afspraken nakomt en borgt, open staat voor tegenspraak en medewerkers laat participeren.

Leidinggevende taken

Als leidinggevende in het korps verbind je mensen waardegedreven aan resultaten. Je stuurt op de kernwaarden: integer, betrouwbaar, moedig en verbindend. Je bent hier zelf ook op aanspreekbaar. Je voelt je, vanuit je nauwe verbinding met de externe omgeving, eigenaar van veiligheidsproblemen en je schroomt niet om, vanuit jouw positie bezien, (pro-actief) tot betekenisvolle interventies te komen als de omstandigheid daar om vraagt. Je bent gericht op het versterken van het vertrouwen in de politie en werkt doelgericht samen met in- en externe partners. Je bent optimaal betrokken bij het werk en de ontwikkeling van diegenen aan wie je leiding geeft en bent hier met hen over in dialoog. Je bent ook in staat tot reflectie op jezelf. Je weet wat mensen werkzaam in de frontlijn bezig houdt en wat zij nodig hebben. En je weet hen in hun kracht te zetten door het bieden van professionele ruimte én verantwoordingskaders of door het creëren van de juiste condities daarvoor. Tot slot ben je in staat in volle overtuiging leiding te geven aan de veranderingen in ons korps en kun je hierin houvast bieden aan onze professionals.

 

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
The School Factory
Published at
31.01.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
843847
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register