Senior Productmanager - Den Haag

Den Haag  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functieomschrijving
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.
Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.
De webrichtlijnen zijn een zogenoemde open standaard waarvoor het 'pas toe of leg uit' regime van toepassing is en gaan over het ontwerpen, bouwen en beheren van websites. Ze zijn gebaseerd op internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid, en op in de praktijk beproefde oplossingen van professionals. De webrichtlijnen worden in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties beheerd door Logius. Binnen Logius, afdeling Centrum voor Standaarden, werkt een klein maar gedreven team aan het beheer en doorontwikkeling van de standaard webrichtlijnen en de daarbij horende ondersteunende instrumenten. Als uitgangspunt voor het beheer en de doorontwikkeling van de webrichtlijnen wordt het Beheer- en Ontwikkel Model voor Open Standaarden (BOMOS) gehanteerd.
De eerste versie van de webrichtlijnen (versie 1) werd in 2004 ontwikkeld. In 2010 is een begin gemaakt met de ontwikkeling van een nieuwe versie: Webrichtlijnen versie 2. Deze nieuwe versie is in juni 2011 vastgesteld als overheidsstandaard. Vanaf medio 2014 ligt beleidsmatig de focus op de wijze waarop organisaties verantwoording afleggen conform het 'pas toe of leg uit' regime (). Om deze verantwoording te ondersteunen zijn een aantal instrumenten ontwikkeld. Instrumenten die overheden daadwerkelijk in staat stellen zelfstandig een deugdelijke verantwoording op te stellen. Een van deze instrumenten is een door KING/ICTU ontwikkeld instrument op basis waarvan overheden automatisch kunnen toetsen of wordt voldaan aan de webrichtlijnen. Logius is gevraagd dit instrument in beheer te nemen. De in beheer name dient voorbereid te worden.
Werkzaamheden:
•Opstellen in beheer name criteria
•Vaststellen en begroten beheer activiteiten: rollen, taken, verantwoordelijkheden, budget
•Verkennen scenario's beheermodel (publiek/privaat/publiek- privaat)
•Inrichten van beheer organisatie met een publiek-privaat karakter t.b.v. duurzaam beheer en exploitatie. Nadruk m.i. ligt op het realiseren van een samenwerking (PPS) waarin de instrumenten zelfstandig (lees: niet alleen door de overheid gefinancierd) kunnen voortbestaan
•Advisering MT Logius
•Het is mogelijk in overleg een deel van de werkzaamheden op een andere locatie uit te voeren.
Functie-eisen
Eisen:
•Je hebt een HBO werk en denk niveau;
•Je hebt aantoonbare ervaring met productmanagement webrichtlijnen;
•Je hebt aantoonbare ervaring met het inrichten van een organisatie met een publiek-privaat karakter t.b.v. duurzaam beheer en exploitatie. Nadruk m.i. ligt op het realiseren van een samenwerking (PPS) waarin de instrumenten zelfstandig (lees: niet alleen door de overheid gefinancierd) kunnen voortbestaan.
•Ervaring met complexe politieke/bestuurlijke context webrichtlijnen
•Je kan advies uitbrengen op management niveau;
Arbeidsvoorwaarden
Startdatum:
Verwachte einddatum:
Optie op verlenging: Ja
Inzet: 36 uur per week
Standplaats: Den Haag
Aantal posities: 1
Sluitingsdatum vacature
Op deze vacature kun je reageren tot om 17:00 uur.
LocatieDen Haag
ContactpersoonAfdeling Resource Management
T:
E:
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
13.11.2015
Project ID:
1019376
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register