Functioneel Analyst - CC DI

Flemish Brabant Province  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functioneel Analyst - CC DI

Inhoud:

Gepassioneerd door Business Intelligence en meer specifiek door Big Data? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. De 'rode draad' binnen het Competence Center Data Intelligence is de ontwikkeling van en ondersteuning bij DI-oplossingen. Naast de klassieke DI-oplossingen met de klassieke DI tools & technologieën (Powercenter, SAS, Qlikview, Business Objects, ), zitten daar ook Big Data oplossingen bij met hun specifieke tools & technologieën (R, Python, Spark, Scala, Hadoop, ). Met de evolutie naar een data driven organisatie is het intensief gebruik van commerciële data en data-analyse uitgegroeid tot een strategische kerncompetentie van KBC. Samen met onze business partners bouwen en beheren we meerdere nieuwe kwaliteitsvolle data layers op (Commercial data, Risk data, e.a ) die correcte en consistente data bevatten, gebaseerd op eenduidige definities, voldaan aan de nieuwe GDPR wetgeving en die op het gewenste moment in de juiste vorm en via het juiste kanaal ontsloten kunnen worden. Deze nieuwe Data Layers worden ontwikkeld op een Big Data platform met hun specifieke tools & technologieën. Voor dit domein zijn we op zoek naar een ervaren Functioneel Analist om ons projectteam te versterken voor de vele uitdagingen die zich de komende jaren zullen stellen.

Wat verwachten we van jou?

Als functioneel analist vervul je de brugfunctie tussen business en ICT. Samen met de business ga je op zoek naar de gewenste objectieven, beschrijf je de functionele vereisten en vertaal je die naar een functioneel ontwerp. Daarna overleg je met de technisch designers om te komen tot een goede implementatie en test je de opleveringen in samenspraak met business. Binnen CC DI ben je verantwoordelijk voor het functional design (create and maintenance) van de Datalayers (klassieke DI omgeving en/of Big Data). Je ondersteunt onze diverse klanten in de uitwerking van hun statistische modellen ter ondersteuning van hun business objectieven. De behoeften van onze interne business klant wordt sterk gestuurd vanuit een optimale klantenbeleving die zeer divers en weinig stabiel is. Het vermogen als organisatie om hier snel en flexibel op te kunnen reageren, onderscheidt KBC van de concurrentie.

Voornaamste takenpakket:

  • Data modelering van de nieuwe Data Layers. Belangrijk om hierbij onze interne business klant maximaal te ondersteunen, adviseren, challengen en finaal de data layers op te bouwen.
  • Data ingestion van interne/externe commerciële info doorheen de diverse data lagen: bron analyse + impact analyse. Snelle inwerking in het applicatieve landschap is hierbij een sterke vereiste.
  • Ondersteunen van onze interne klanten bij het uitdenken en uittekenen van commerciële modellen.
  • Opleveren duidelijke en kwalitatieve functionele beschrijving op basis van de Business Requirements.
  • Jouw analyses dienen als input voor onze technische Software Engineers. Je blijft ook gedurende deze fase deel uitmaken van het uitwerkteam, je blijft hen ondersteunen en je neemt de functionele testen voor je rekening en ondersteunt de Business in haar E2E testen.
  • Coördinatie en aansturen van de collega's die meewerken op de betrokken opdracht en dit volgens de Agile principes.

Binnen CC DI werken we met zelforganiserende teams waar wendbaarheid en zelfdiscipline centraal staan. Onze ontwikkelingen zijn gebaseerd op de SAFE (Scaled Agile Framework) methodiek met opleverwaves van 3 tot 6 maanden. We werken in een nauwe samenwerking met onze diverse Business klanten. We bestuderen ook de mogelijkheden om in de toekomst een meer BiiO organisatie op te zetten over de BUS-IT grenzen heen. Flexibiliteit is hierin een kernwoord. Taken en verantwoordelijkheden zullen verdeeld en opgenomen worden in de meest effectieve en efficiënte manier.

Het team werkt volgens de GEO principes. Dit betekent concreet dat we streven naar een goede balans werk-privé en dat er samen met de interne klant gestreefd wordt om de medewerker maximaal op zijn eigen gekozen standplaats (incl. telewerken) te laten werken.

Jouw troeven?

Je bent leergierig en hebt een open geest naar nieuwe tools en technologieën, processen en organisatie. Je accepteert en omarmt de VUCA wereld en bent voldoende flexibel om te opereren in een continu veranderende omgeving die nog sterk in opbouw is.

  • Master diploma ICT of Economische wetenschappen of gelijkwaardig door ervaring.
  • sterke interesse in de wereld van data, Business Intelligence design en Big Data.
  • sterke algemene interesse in commerciële klantgegevens en het gebruik ervan in commerciële en digitale processen.
  • basiskennis van bank- en verzekeringsproducten en kan je snel inwerken in bancaire gegevensgroepen.
  • analytisch inzicht, je kan de zaken conceptueel uitdenken en beschikt over een stevige dosis synthesevaardigheden. Je zoekt creatieve oplossingen die beantwoorden aan de gestelde eisen en garandeert daarbij de continuïteit van de bestaande processen en systemen. Je bent resultaatsgericht met oog voor risico's en kwaliteit.
  • sterke communicatie op verschillende niveaus binnen een organisatie. zowel mondeling als schriftelijk (NL/EN).
  • goede organisator: Je kan flexibel met scope wijzigingen omgaan in functie van wijzigende operationele prioriteiten.
  • teamplayer: altijd bereid collega's te helpen wanneer nodig over team en dienst grenzen heen.
  • zelfstandig, assertieve zelf-starter. Je bent enthousiast, spontaan en hebt een constructieve geest.
  • Je beseft dat bijscholing een continu proces is.

Start date
n.a
Duration
6 months
From
Harvey Nash IT Recruitment Belgium
Published at
16.02.2018
Project ID:
1504927
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register