Senior SAP Solution Manager Consultant - VP09958 (183026784)

Apeldoorn  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

De Belastingdienst is op zoek naar een SAP Solution Manager consultant die zowel in staat is conceptueel mee te denken over Applicatie Life Cycle (ALM) processen binnen een SAP landschap als uitvoering kan geven aan de technische en organisatorische implementatie van SAP Solution Manager functionaliteiten die deze ALM processen ondersteunen.

De SAP Solution Manager consultant moet naast het zorgdragen voor vernieuwingen binnen het gebruik van SAP Solution Manager ook de bestaande productieve SAP Solution Manager functionaliteiten als Change Request Management (ChaRM), Solution Documentation en Custom Code Management (CCLM) actief ondersteunen en gebruik verder optimaliseren.

De Belastingdienst is op zoek naar een SAP Solution Manager consultant die zowel in staat is conceptueel mee te denken over Applicatie Life Cycle (ALM) processen binnen een SAP landschap als uitvoering kan geven aan de technische en organisatorische implementatie van SAP Solution Manager functionaliteiten die deze ALM ondersteunen. De SAP Solution Manager consultant moet naast het zorgdragen voor vernieuwingen binnen het gebruik van SAP Solution Manager ook de bestaande productieve SAP Solution Manager functionaliteiten als Change Request Management (ChaRM), Solution Documentation en Custom Code Management (CCLM) actief ondersteunen.

De Belastingdienst wil zowel de SAP voortbrengingsketen als het beheer van de SAP oplossingen optimaliseren. Met andere woorden de Belastingdienst wil de Applicatie Life Cyle processen van de verschillende SAP produkten zo goed en efficiënt mogelijk ondersteunen. In dit kader speelt SAP Solution Manager een belangrijke rol binnen de Belastingdienst. Op dit moment worden al een groot aantal SAP Solution Manager functionaliteiten productief ingezet voor het ondersteunen en vormgeven van de SAP Build & Run processen. Hierbij moet gedacht worden Change Request Mananegment (ChaRM) inclusief Central CTS ter ondersteuning van SAP transport & release management, het technisch monitoren met behulp van SAP Solution Manager van de verschillende SAP systemen, et cetera. De Belastingdienst is voornemens de SAP Solution Manager mogelijkheden verder uit te nutten, bijvoorbeeld het proactief monitoren van door SAP ondersteunde bedrijfsprocessen met Business Process Monitoring (BPMon), het opzetten van operationele dashboards op basis van SAP Solution Manager Analytics voor het analyseren van knelpunten in specifieke bedrijfsprocessen. Ook een geautomatiseerde regressietest met behulp van Component Based Test Automation (CBTA) heeft nu volop aandacht. De opdracht is dan ook vrij breed georiënteerd van ondersteuning en beheer van productieve SAP Solution Manager functionaliteiten tot het ontwikkelen en implementeren van nieuwe SAP Solution Manager functionaliteiten. Hierbij dient ook nadrukkelijk aandacht te worden besteed aan de organisatorische inbedding van zowel het gebruik, als de processen die door deze SAP Solution Manager functionaliteiten worden ondersteund.



Start date
ASAP
Duration
3 months
From
Hinttech Staffing
Published at
01.03.2018
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1512783
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register