Senior Medewerker PMO (45868042)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Senior Medewerker PMO

Opdracht omschrijving

De realisatie van de Nationale Politie moet leiden tot een eenduidige inrichting en werking vajn de organisatie, die de voorspelbaarheid van politiewerk voor burgers, partners en gezag groter maakt. Binnen de Nationale Politie worden de bedrijfsvoeringprocessen grotendeels belegd bij het Politiedienstencentrum (PDC). Het PDC telt zes diensten ter ondersteuning van het gehele politiekorps, te weten de diensten Human Resource Management, Facility Management, Financiën, Informatiemanagement, Informatie- en Communicatietechnologie en Communicatie (ICT).

De Dienst ICT is de technische organisatie voor de totstandkoming en continuïteit van de ICT. Zij zorgt voor de beschikbaarheid van de Informatievoorziening (waar nodig 24/7) en de gebruikersondersteuning. Tevens ontwikkelt de dienst nieuwe functionaliteit en is verantwoordelijk voor doorontwikkeling en het onderhoud van de bestaande IV. De dienst voert het project- en programmamanagement met als doel een goede samenwerking tussen de business, dienst IM en dienst ICT bij de uitvoering van projecten en programma's. Naast borging van de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening voert de dienst regie op uitbestede services. Ruim 1400 medewerkers zetten zich in voor deze dienst. ?

De sector PPI bestaat uit programma- en projectmanagers en projectondersteuners. Tevens is er een Project Management Office (PMO) ingericht. PPI levert capaciteit voor het leiden van programma's en projecten binnen de Dienst IM en Dienst ICT. Deze programma's en projecten richten zich op de realisatie, invoering en in gebruik name van nieuwe of gewijzigde IV en/of ICT producten/diensten.

Je bent medeverantwoordelijk voor het vormgeven en uitvoeren van de veranderaanpak in de transitie waar de PPI nu voor staat, met name op de professionalisering en verdere standaardisering van het bestaande Kenniscentrum Programma- en projectmanagement.

Doelstelling

Uitvoeren van reguliere werkzaamheden binnen het centrale Project Management Office.

Vakmatige taken

  • Je hebt kennis en ervaring op het gebied van verandermanagement in complexe omgevingen;

    Je bent een professional die goed zelfstandig én in teamverband kan opereren;

    Je bent een enthousiaste en energieke generalist die kennis heeft van de processen rondom programma- en projectmanagement;

    Je hebt goede communicatieve vaardigheden;

    Je bent een organisator, coördinator van activiteiten, betrekker van stakeholders en een medeontwikkelaar van standaarden.

    Je geeft methodische ondersteuning aan programma- en projectmanagers;

    Je draagt mede zorg voor de bewaking van de procesrichtlijnen

Contacten

Intern, met alle stakeholders van programma- en projectmanagement binnen de Nationale Politie.

Inzet in de lijn of project

lijn

 

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
Select & Match
Published at
07.08.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
961466
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register