Sr. Technisch Projectleider

Rotterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functieomschrijving
De RWS Centrale Informatievoorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICT-beheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat.
Een van de afdelingen binnen de CIV is "IV RWS-Infrastructuur". IV RWS-Infrastructuur is verantwoordelijk voor de levering en technische instandhouding van de centrale infrastructuur componenten, applicatie en infrastructuur bouwstenen, die onderdeel vormen van de IT diensten die door de CIV geleverd worden aan de RWS organisatie. IV RWS-Infrastructuur doet dit met ongeveer 100 medewerkers verdeeld over 2 teams: Regie en Beheer&Ontwikkeling.
De afdeling IV RWS-Infrastructuur levert infra-diensten waaronder netwerken, hosting en housing, storage en backup, servers (Linux en Windows), applicatie services (Java en .Net) en database services (Oracle en MSSQL). Tevens levert de afdeling IV RWS-lnfra de benodigde Infrastructuur voor de centrale kantoor automatisering (Citrix en Exchange). De afdeling bestaat uit een kaderstellend en regie vormend (plan) deel, Programma's en projecten (change) en Expliotatie (run).
Organisatiecultuur en professionaliteit
IV RWS-Infrastructuur is een organisatieonderdeel ontstaan vanuit meerdere beheer- en ontwikkelteams. Naast de kernwaarden van RWS (RADIO = resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en ondernemend), vindt het management van IV RWS-Infrastructuur het belangrijk dat er door de medewerkers eigenaarschap wordt getoond en er een natuurlijke neiging is om permanent te verbeteren.
De beoogde Technisch Projectleider is verantwoordelijk voor de analyse, verbetering en in beheer geven van de volgende onderdelen: - Generieke en individuele performance problemen; - Het proces 'Toegang voor Derden'. De generieke performance problemen doen zich landelijk op de RWS KA-werkplekken voor. Zodra deze generieke problemen zijn opgelost zal geïnventariseerd moeten worden welke individuele problemen resteren. Deze resterende problemen zullen vervolgens op gecontroleerde wijze moeten worden aangepakt. De toegangsverstrekking tot het RWS ICT-domein voor contractpartners van RWS is gevat in het proces 'Toegang voor Derden'. Naast het oplossen van ad hoc problemen zullen tevens structurele verbeteringen doorgevoerd dienen te worden.
De werkzaamheden worden uitgevoerd op locaties Rotterdam en Delft en in voorkomende gevallen op andere locaties. Bij de analyse van performance issues kan het nodig zijn deze op locatie te inventariseren.
De Technisch Projectleider heeft de volgende taken:
1. Primair aanspreek (Single Point of Contact) namens CIV voor het realiseren van de bovengenoemde onderdelen;
2. Coördineren van de IV werkzaamheden voor het realiseren van de genoemde onderdelen over de verschillende CIV disciplines heen;
3. Coördineren en plannen van de werkzaamheden om deze onderdelen (zowel de infrastructuur en de applicaties) te borgen binnen beheer van CIV;
4. Bewaken van financiën, risico's en daar mitigerende maatregelen op nemen;
5. Rapporteren voortgang aan de Operationeel Leidinggevende DCO.
De Technisch Projectleider zal de interne klant ondersteunen bij het formuleren van hun wensen inzake 'Toegang voor Derden'. Bij de vertaling naar een product/dienst en de realisatie daarvan zal de Technisch Projectleider worden ondersteund door architecten, productmanagers en technisch specialisten. De Technisch Projectleider zal in zake de performance problemen, indien nodig, leveranciers inschakelen en coördineren.
Functie-eisen
VEREISTE KENNIS
Opleiding
1. HBO/WO Informatica óf minstens 6 jaren ervaring op HBO niveau in de gevraagde functie in een enterprise omgeving;
Werkervaring (minstens 4 jaren)
1. Minstens 4 jaar aantoonbare ervaring in een Enterprise infra-beheerorganisatie als Infra-Adviseur (Architect);
2. Minstens 4 jaar aantoonbare ervaring met Microsoft en Linux;
3. Minstens 4 jaar aantoonbare ervaring met Internet Information Server, DNS, DHCP en algemene netwerkkennis;
4. Minstens 4 jaar aantoonbare ervaring met VMware Virtual Infrastructure, VMware Virtual Center, VMWare ESX;
5. Aantoonbare ervaring in het werken in een complexe en politieke overheidsorganisatie.
Wensen:
1. Kennis van de Rijkswaterstaat organisatie is een pré;
2. Ruime kennis en ervaring met regievoering, aansturen van partners en leveranciers.
Arbeidsvoorwaarden
Startdatum:
Verwachte einddatum:
Optie op verlenging: Ja
Inzet: 36 uur per week
Standplaats: Rotterdam
Aantal posities: 1
Op deze vacature kun je reageren tot maandag 23 november om 09:00 uur.
Locatie
Rotterdam
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
19.11.2015
Project ID:
1022666
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register