Senior Information Architect

Antwerpen  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Wij zoeken een senior informatie architect in het kader van het strategisch programma Data & Informatie Management. Deze architect zal instaan voor de business, informatie en technologie architectuur binnen het programma, de principes, standaarden en richtlijnen bewaken en aligneren binnen de organisatie. De senior informatie architect rapporteert aan de programma manager en zal deel uitmaken van het kernteam van het programma.
Doel van de Functie
Data en informatie management is een kritische component in het uitvoeren van de activiteiten. Het programma Data & Informatie management is een transformatieprogramma dat tot doel heeft informatie als bedrijfsasset te verankeren, wat op haar beurt gelinkt aan de bankstrategie, nieuwe regulatorische vereisten en lifecycle beheer. Het aantal wettelijke vereisten voor zowel banken als verzekeringsmaatschappijen groeien exponentieel en zetten grote druk om de efficiëntie en effectiviteit te verhogen van de manier waarop de gegevens beheerd, bewaard, geaggregeerd en gerapporteerd worden. In het kader van de visie, missie en roadmap voorstudie is het Data & Informatie Programma op vijf dimensies gericht:
•Data governance
•Data kwaliteit
•Data process management
•Data rapportering & analytics
•Data architectuur
De senior informatie architect zal actief in het programma meewerken om de aspecten van de data architectuur uit te werken en borgen in de enterprise architectuur. De senior informatie architect zal dan ook een belangrijke rol spelen in het vertalen van zowel de business als de regulatorische behoeftes naar de to-be architectuur.
De senior informatie architect zal tevens in het programma meewerken aan de realisatie van de projecten. Tevens zal hij samen met de collega's architecten werkzaam op de andere functionele en technologische architectuur domeinen, een consistent enterprise architectuur beleid uitwerken en uitdragen in de organisatie.
De senior informatie architect zal helpen om oplossingen van externe leveranciers te selecteren op basis van de door hem/haar uitgewerkte data architectuur. De senior informatie architect zal daarbij nauw samenwerken met de specialisten van het DBA en het datawarehouse team.
Gewenste kennis en ervaring
We kijken naar iemand met minstens 10 jaar ervaring in een data governance, data architectuur, data quality en data modelling.
De architect is gepassioneerd door master data en data quality en hoe deze kan bijdragen tot een effectieve business verbetering.
De architect heeft idealiter ervaring in de financiële sector en is in staat een architecturale visie te ontwikkelen en werkbaar te maken met betrekking tot de regulatorische, analytische en transactionele data behoeftes gangbaar in de financiële sector. Een pluspunt is ervaring met het vertalen van de regulatorische behoeftes (COREP/FINREP, BCBS239, etc..) naar een enterprise data architectuur.
Hij/zij is iemand die niet-functionele vereisten (de 'ities', availability, reliability…) kan vertalen naar een werkbare en pragmatische architectuur.
Deze architect heeft naast een praktische en pragmatische insteek vooral ook de capaciteit om een stap terug te zetten en conceptueel mee te denken. Hij heeft kennis van de applicatie/data laag van Togaf en heeft ervaring met het adequaat modelleren van een data architectuur. Binnen de organisatie modelleren wij met Archimate in een Sparx EA omgeving. Voorafgaande kennis hiervan is niet verplicht, de wil om zich aan deze standaard aan te passen is dat wel. De senior informatie architect beschikt over de nodige data modelleer ervaring en doet dat aan de hand van een of meerdere hangbare data modelleer methodologieën.
We verwachten iemand met een opleiding op Master niveau of met equivalente niveau in ervaring.
De Senior informatie architect is op de hoogte van het algemene data architectuur landschap zoals: Oracle Data technologie, SAS, Cognos, etc.. en heeft ervaring met concepten als Datawarehouse, Datamarts, ETL/data integratie, data stores, dashboards, analytics en data lineage
Qua soft skills verwachten we een profiel dat de volgende kernkompetenties heeft:
1.Is een zelf-starter die geen schrik heeft om van een bijna wit blad te vertrekken en een nieuwe organisatie te helpen uitbouwen
2.Steekt handen uit de mouwen en gaat zoeken naar de informatie
3.Staat zowel conceptueel als technisch sterk en kan zowel in de breedte als de diepte werken
4.Kan communiceren en coachen zowel met management als op specialist niveau
5.Heeft een goede presentatie en kan discussies faciliteren
6.Bezit een stevige persoonlijkheid maar kan zich inleven in de situatie en de ander
7.Kan een draagvlak creëren en doet actief aan stakeholder management.
8.Heeft een eigen mening en visie, maar kan ook rekening houden met de context en omgeving waarin hij/zij die wil tot uitdrukking brenngen
9.kan mensen overtuigen, maar kan ook overtuigd worden met de juiste argumenten
Start date
n.a
From
Elmos
Published at
19.01.2016
Project ID:
1053662
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register