Solution Architect - Utrecht

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functieomschrijving
Functie omschrijving
Je werkt voor het cluster Vernieuwing - onderdeel van Automatisering Utrecht. Je ontwikkelt architectuurkaders en het technisch architectuurbeleid voor infrastructuur, beheer en beveiliging. Je bewaakt de architectuur en het werken onder architectuur. Je levert de (project)start- en eindarchitectuur en toetst/controleert de ontwerpen en projectplannen hierop. Stelt architectuurschetsen op voor ontwerpen en vertaalt functioneel ontwerpen in technische oplossingen en uitvoeringen. Doet voorstellen voor nieuwe/verbeterde functionaliteiten en dlenstverleninq. Voor 'lifecyclemanagement infrastructuur' ontwikkel je de 'infraroadmap' en het vervangingsplan. Wij leveren onze dienstverlening 24*7 en plannen groot onderhoud meestal in het weekend. Zo hebben gebruikers er het minste last van. Daardoor hebben we je inzet soms ook in het weekend nodig.
Het team is samengesteld uit infrastructuurarchitecten, een beveiligingsarchitect en
i nfrastructu u rontwerpers.
Dit is wat wij doen
Automatisering Utrecht ontwikkelt, levert, installeert en beheert alles wat nodig is voor de automatisering, de digitalisering en het digitaal werken van de gemeentelijke organisatie. We zorgen voor een stabiele en optimaal beschikbare ICT infrastructuur. We werken aan kantoorautomatisering, telefonie, organiseren hosting, dataopslag en Server Based Computing. We voeren selfservice in en we automatiseren en standaardiseren waar mogelijk beheertaken. Bij dit all es zoeken we naar vernieuwende en besparende werkwijzen en producten. Zo dragen wij ons steentje bij aan een goede bedrijfsvoering.
Hier zljn we trots op
Wij willen vooroplopen als het gaat om innovatie. We werken in eenI nIagelnieuw Stadskantoor met een 'state of the art' ICT omgeving en een moderne technische infrastructuur. Wij zljn klantgericht en gemotiveerd om problemen op te lossen, te ontzorgen en te vernieuwen.
Door onze dienstverlening, maatwerkoplossingen en support, kunnen collega's zich optimaal richten op hun kerntaken voor burgers en bedrijven. Soortgelijke diensten leveren we ook aan andere publieke organisaties. Het leveren van een goede service aan onze interne en externe klanten is topprioriteit.
Onze plek in de organisatie Gemeente Utrecht
De afdeling Automatisering Utrecht bestaat uit vier clusters, die focussen op de nieuwe technologie en dienstverlening: Besturing & Control, Vernieuwing, Solution Center en Operations Center. Automatisering Utrecht is een van de 'interne bedrijven' die de andere organisatieonderdelen adviseren en ondersteunen bij de uitvoering van hun bedrijfsvoering. Om goede resultaten te halen, bij te blijven en te vernieuwen, werken we nauw en veel samen met de organisatieonderdelen en met marktpartijen.
Het cluster Vernieuwing ontwikkelt en vernieuwt de ICT-infrastructuur. We stellen de architectuurkaders op voor infrastructuur, beveiliging en beheer. We bewaken het werken onder architectuur en het basis beveiligingsniveau. We zijn mede-ontwikkelaars van de architectuur voor business, informatie en techniek in de l-kolorn.
Dit is wat wij zoeken
Een lnfrastructuur (Solution) Architect ter ondersteuning van Business projecten waaronder a.a.
• Migratie van het HP-UX platform naar het nieuwe, op basis van Vmware vSphere gevirtualiseerde, hosting platform.
Op dit platform warden o.a. het Oracle database platform, Oracle Weblogic applicatie
platform en SAP gehost.
• Gedelegeerd beheer van de technische infrastructuur
• Programma Datagedreven sturing(Bigdata)
Adviseur met betrekking tot het infrastructuurdomein voor de verschillende trajecten binnen dit programma en het realiseren van een platform ten behoeve van een "proeftuin".
• Het realiseren van een platform ten behJo•eve van Ontwikkel, Test en Acceptatie en schaduw omgevingen.
• Diverse projecten random het Midoffice van de gemeente Utrecht en het aansluiten op en uitwisselen van gegevens met landelijke voorzieningen ter ondersteuning van ketenprocessen. Zoals bijvoorbeeld voor zorgtaken of in het kader van Vergunningsverlening, Toezicht en Handhaving.
Functie-eisen
• Windows Server 2008 en 2012
• Windows 7
• HP UX
• Red Hat Linux
• VMWare (VSphere en VM View)
• Netwerkcomponenten o.a, van Cisco, Juniper, PaloAlto en FS Networks
• Storage oplossingen van o.a. Netapp
• Server computing platformen van o.a. Cisco UCS
• Orkestratie en automatisering(van beheerprocessen en taken)
• Kennis van het vakgebied en andere architectuurdomeinen (informatie en bedrijfsdomeinen)
• Ca. 5 jaren ervaring op het vakgebied Gemeente Utrecht
• Kandidaat heeft kennis van en ervaring op het gebied van architectuur methodieken zoals Oya, OIAM en Togaf
• Kennis van e.nJ ervaring met modelleren op basis van Archimate.
Functie eisen.
Je functioneert op WO niveau en hebt kennis van functionaliteit, werking en toepassing van ICT infrastructuur en architectuur. Je kent verschillende ICT-lnfrastructuur oplossingen, ontwerpen en ICT beheer processen(ITIL). Je kent het vakgebied en andere architectuurdomeinen(informatie- en bedrijfsdomeinen). In je aanpak toon je eigen initiatief, werk je zelfstandig, ben je vasthoudend en tactisch. Je bent communicatief vaardig (in
woord, op schrift, in Nederlands en Engels).
Arbeidsvoorwaarden
Startdatum:
Verwachte einddatum:
Optie op verlenging: Ja
Inzet: 36 uur per week
Standplaats: Utrecht
Aantal posities: 1
Sluitingsdatum vacature
Op deze vacature kun je reageren tot maandag om 09:00 uur.
Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
•CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;
•Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;
•Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);
•Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);
N.B.
•Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.
•Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.
•U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.
LocatieUtrecht
ContactpersoonAfdeling Resource Management
T:
E:
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
05.02.2016
Project ID:
1065388
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register