Senior Netwerk Datacenter Architect - Rotterdam

Rotterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functieomschrijving
De EUR heeft twee datacentra op de locatie Woudestein. De datacenter- en netwerkinfrastructuur op de EUR is toe aan een grondige moderniseringsslag. Afgelopen jaar is reeds een begin gemaakt door vervanging van de campus Core. De komende periode vinden verbouwings- en renovatiewerkzaamheden plaats van diverse gebouwen op de locatie Woudestein van de Erasmus Universiteit. In één van de gebouwen die grondig wordt gerenoveerd bevindt zich één van de datacenters en één van de twee campus netwerk knooppunten (Campus MER). Dit noopt tot relocatie van deze ICT functies. Om zaken op integrale wijze aan te pakken en onder architectuur verder uit te bouwen is de EUR op zoek naar een senior netwerk/datacenter architect die de volgende zaken gaat uitwerken:
Invulling van een globale netwerk doelarchitectuur
a. Uitgaande van al aanwezige visies en plannen en reeds ingezette ontwikkelingen (o.a. Twin DC strategie, HDS storage en VMware design, I-Strategie, Zonering, Speerpunt multimedia in het onderwijs)
b. Afstemmen met de Business via CIO Office en andere stakeholders.
c. Zie ingesloten inhoudsopgave als ruwe kapstok voor deliverables.
Beschrijven van de bouwblokken en hun koppelvlakken voor de Erasmus Netwerk doelarchitectuur
3. HLD Twin-DatacenterCampus MER netwerk design a. inclusief de benodigde datacenter interconnects. b. inclusief migratie strategie naar TwinDC en Campus MER.
4. LLD Twin-DatacenterCampus MER netwerk design a. resulteert in een kitlist op basis waarvan de een offerte(s) worden aangevraagd. b. review en beoordeling offerte(s)
5. Verdere uitdieping overige onderdelen Erasmus Netwerk doelarchitectuur
Context 'HLD Twin-DatacenterCampus MER netwerk design. Naast de invulling van de Erasmus Netwerk doelarchitectuur dat generiek wordt opgezet in opdracht van de afdeling USC ITS-Infra Services, zal het HLD en LLD Twin-DatacenterCampus MER netwerk design specifiek voor het project "ICT Uithuizing Tinbergen" opgeleverd dienen te worden. Dit project bestaat uit twee belangrijke pijlers te weten: het specificeren, selecteren en migreren van het bestaande 2e datacenter naar een nieuwe locatie (waarschijnlijk buiten de campus), uitgaande van de recent gekozen Twin-Datacenter strategie. Dit als fundament van de te realiseren disaster recovery strategie. Een tweede belangrijke pijler van het project is de verhuizing van het beschouwde campus netwerkknooppunt (campus MER) naar een nieuw in te richten MER locatie elders op de campus. In verband met de planning van het project "ICT Uithuizing Tinbergen" ligt de prioriteit bij punt 3 en 4. Rand voorwaardelijk zijn echter punt 1 en 2 om te komen tot een coherente aanpak en uitwerking. In geschetst kader is er behoefte aan een senior netwerk/datacenter architect die bovenstaande punten gaat uitwerken, de netwerkontwerpen maakt van de nieuw te realiseren Twin-Datacenter omgeving en het 2e campus netwerkknooppunt (Campus MER), alsmede de uitwerking van migratie hiernaartoe. Profielschets Als senior netwerk/datacenter architect geef je samen met de ICT-infra architecten, netwerk beheer en specialisten van het University Support Centre invulling aan bovenstaande zaken (Zie ook 2.1 Omschrijving taken en producten). Je rapporteert primair aan het hoofd afd. Project Management en Consultancy. Echter, voor de punten 3 en 4 zal je direct rapporteren aan de projectmanager van het "ICT Uithuizing Tinbergen". Je werkt nauw samen met ICT-infra architecten en specialisten die zich bezighouden met de datacenter strategie, inrichting van de netwerk-, VMWareESX-, SAN storage infrastructuur. Je betrekt hen bij de netwerkarchitectuur oplossingen die in het project worden overwogen. De voorkeursoplossing past binnen de kaderstelling van de EUR datacenter strategie en dient draagvlak te hebben binnen USCITD/ITS.
Functie-eisen
Profiel Je hebt een HBO/academisch werk- en denkniveau via een opleiding, zoals bedrijfs-/informatiekunde of informatica. Daarnaast heb je minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring als netwerk/datacenter architect. Je hebt aantoonbare ervaring met business continuity oplossingen, Twin-Datacenter concepten en migraties van campus netwerkknooppunten. Je hebt meerdere technische architectenrollen ingevuld op projectniveau, waaronder specifiek op het door ons geschetste gebied. Als architect ben je gewend om netwerkinfrastructuren te ontwerpen en heb je voldoende kennis op technisch vlak om de juiste netwerkcomponenten te selecteren. Je bent een expert op het gebied van routing, switching en je bent CCIECCDE gecertificeerd. Je bent een communicatieve professional, proactief, kunt uitstekend samenwerken en je bent in staat om op diverse niveaus binnen de organisatie overtuigend te acteren. Voor de uitvoering van de opdracht is ervaring in de onderwijssector en kennis van gebruikte standaarden binnen deze sector bijzonder welkom.
Samenvattend:
• HBOWO niveau, Minimaal 5 jaar ervaring als Netwerk Solution/Design Architect, • Heeft kennis van en ervaring met Datacenter strategieën, • Heeft kennis van en ervaring met Business Continuity oplossingen en Twin Datacenter concepten,
Heeft bij voorkeur kennis van en ervaring met TOGAF en ITIL, • CCIE, CCDE gecertificeerd, • Heeft ervaring met grootschalige ICT implementatie- en migratie projecten waaronder de migratie van campus netwerkknooppunten (Campus MER), • Kennis van SURFNet, LAN, WAN, WLAN en Internet services is een pré. Kennis van Virtualisatie-VMWareESXi, Storage Area Networks, Security is een pré • Kennis van VMware NSX virtualized network platform.
Arbeidsvoorwaarden
Startdatum:
Verwachte einddatum: duur van 6 maanden
Optie op verlenging: Ja
Inzet: 32 uur per week
Standplaats: Utrecht
Aantal posities: 1
Sluitingsdatum vacature
Op deze vacature kun je reageren tot donderdag om 12:00 uur.
Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
•CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;
•Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;
•Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);
•Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);
N.B.
•Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.
•Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.
•U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.
Locatie
Rotterdam
Contactpersoon
Afdeling Resource Management
T:
E:
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
07.03.2016
Project ID:
1085987
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register