Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter (60604302)

Amsterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Binnen de wereld van IT, internet en e-commerce verzorgt e-people werving en selectie.

Dat doen we onderscheidend en met succes voor uiteenlopende vacatures. Van Projectmanager tot IT Architect. Van Online Marketeer tot Java Specialist. Van Web Developer tot Systeembeheerder. Plus alle vacatures daaromheen, zolang deze IT, internet en/of e-commerce gerelateerd zijn. En dat mogen we doen voor geweldige bedrijven waaronder Reed Business Media, Jutten Simulation en Eyefreight.
 
Vacature Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter (e-people - landelijk)
Als het gaat om het invullen van vacatures, stellen onze consultants de opdrachtgevers voor aan een kleine selectie van topkandidaten, waarna er (meestal) wordt gekozen voor één kandidaat. Die ene IT-, internet-, of e-commerceprofessional die het beste past bij het bedrijf waar de betreffende vacature beschikbaar is. Andere kandidaten / sollicitanten vallen af. Eeuwig zonde, want deze afvallers zijn met grote regelmaat (zeer) schaarse IT-, internet- of e-commerce- professionals, die ook nog eens openstaan voor een nieuwe stap in hun carrière. Hetzelfde geldt voor de open inschrijvingen bij e-people: geregeld worden we verrast met imponerende profielen, waarvoor we nu even geen passende vacature in bemiddeling hebben.
 
Daarom draaien we bij e-people soms de rollen om: als Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter bij e-people vind je niet de beste kandidaat voor de vacature, maar de beste functie voor een topkandidaat!
 
Voor topkandidaten met een indrukwekkend profiel (en een dito persoonlijkheid) ga je als Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter namens e-people actief op zoek naar een passende, nieuwe IT, internet of e-commerce functie. Dit doe je op eigen initiatief, op basis van no cure no pay, en door zorg te dragen voor het gehele proces:
 
•        scannen van (open) inschrijvingen bij e-people en de e-people database op plaatsbare kandidaten
•        proactief contact opnemen met de e-people consultants voor plaatsbare kandidaten die uitvallen in actuele procedures
•        intake van kandidaten op hun voorkeuren en persoonlijkheid
•        open voorstellen van de kandidaat binnen ons grote netwerk van opdrachtgevers (in overleg met onze consultants)
•        aanboren van nieuwe relaties met de kandidaat ‘in de hand’
•        kandidaat en relatie begeleiden tijdens de procedure
 
Per procedure onderhandel je zelf met de opdrachtgever over de hoogte van de fee. Bij een plaatsing stuur je e-people een factuur van 75% van de totale fee.
 
Functie eisen Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter (e-people - landelijk)
Je bent de ideale Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter voor e-people als je beschikt over de volgende kwaliteiten:
 
* Je ervaring: je bent een interimmer, freelancer, zzp’er, die zijn/haar diensten als recruiter of consultant uit principe nooit fulltime voor één partij verricht, omdat je er altijd andere dingen naast wil doen. Dus buiten je parttime interimklus of freelanceopdracht, heb je de ruimte en drive om op freelance basis de uitdaging als Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter aan te gaan. De combinatie met een achtergrond in outplacement of activiteiten voor een eigen werving- en selectiebureau past ook goed! Je hebt affiniteit met IT, internet en/of e-commerce en werkt graag vanuit de kandidaat.
 
* Je kennis en vaardigheden: naast kennis van recruitment snap je de wereld van IT, internet of e-commerce. Ervaring met de recruitment software Carerix is geen must, maar wel handig bij het vinden van kandidaten in onze database.
 
* Je persoonlijkheid: waar ervaring met Carerix van pas komt bij het vinden van kandidaten in het systeem, zorgen je actieve houding en enthousiasme ervoor dat onze consultants je altijd top-of-mind hebben als een goede kandidaat uit één van hun procedures valt. Afwachtend ben je zeker niet, je zoekt ook zelf met regelmaat het contact met onze consultants op. Als interimmer die zich nooit fulltime verbindt aan één opdrachtgever word je gedreven door afwisseling en dynamiek. Met veel plezier en gemak switch je tussen je vele rollen waarbij je inzicht, inlevingsvermogen en netwerkskills goed tot hun recht komen.
 
Salaris, arbeidsvoorwaarden, opleiding etc.
Je bepaalt zelf wat je verdient! Afhankelijk van de relatie en/of kandidaat beslis je zelf (vooraf) over de hoogte van de fee die past bij de match. Je kiest zelf de kandidaten die volgens jou de grootste slagingskans hebben. Bovendien werk je altijd op basis van no cure no pay, dus alleen bij succes stuur je ons een factuur. Op een rij:
 
•        jouw fee is 75% van de fee die e-people bij de opdrachtgever in rekening brengt
•        profiteren van de voordelen van het enorme e-people relatienetwerk
•        genieten van de hoge mate van flexibiliteit die de job als Jobhunter biedt
 
Solliciteren voor de vacature van Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter (e-people - landelijk)
Je kunt nu nu hier solliciteren voor de vacature van Interim IT Recruitment Consultant - Jobhunter bij e-people.

Ook kun je voor meer informatie contact opnemen met managing partner en senior consultant Bas Westland via (ook buiten kantooruren), , twitter: @basw.

Start date
ASAP
Duration
12 months
From
Finders Recruitment Support
Published at
08.03.2016
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1086053
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register