Service Owner

Brussel  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

De prestaties aan onze verschillende klanten zijn gebundeld in Services (die beschreven staan in een Servicecatalogus). De Service Owners staan garant voor de operabiliteit van deze Services.
Daarom moeten ze een volledig overzicht hebben van de Productie, inclusief de applicatieonderdelen, de technische infrastructuur en het geheel van operationele processen die gekoppeld zijn aan een Service. Ze zijn ook het bevoorrechte referentiepunt voor de werking van de Service, dragen actief bij aan de follow-up van de naleving van de Service levels, de verbetering van de kwaliteit van de delivrables en de beheersing van alle verwante kosten.
De Service Owners zijn het centrale aanspreekpunt. Zijn kunnen u begeleiden om acties te coördineren of om de informatie op te zoeken die verband houdt met hun Services.
De functie omvat verschillende aspecten:
-Service definition:
U bent het aanspreekpunt voor de It-services die u zijn toevertrouwd. U identificeert in dat opzicht alle technische subcomponenten, interfaces, stromen en procedures die van a tot z verband houden met de IT-service. U valideert of die subcomponenten coherent zijn met het door de klant gevraagde serviceniveau. U onderhoudt de bepaling van de bestaande services naargelang van de technologische ontwikkelingen en aanpassingen.
U werkt nieuwe serviceoplossingen uit op basis van nieuwe aanvragen van de klant. In dat verband ziet u erop toe dat de bestaande technische infrastructuur en kaderprocedures overeenstemmen met de aanvragen. U sluit ook OLA's af met de verschillende competence en support centers, en met de Development-teams en externe leveranciers.
Op basis van alle gedefinieerde elementen, verbindt u zich tot een kwaliteits- en serviceniveau ten aanzien van de klant, tegen een gecontroleerde en scherpe kostprijs.
-Toezicht op de invoering van een nieuwe IT-service:
U bent het bevoorrechte contact- en coördinatiepunt van de Development-teams en de externe leveranciers van applicaties (packages) ten overstaan van de interne technische teams (CC's,Support,…) voor de invoering van elke nieuwe IT-service (applicatie of infrastructuur). U neemt actief deel (als projectleider of als actor) aan de technische implementatie van nieuwe IT- services samen met de andere teams.
U superviseert en valideert de exploitatie van de nieuwe services overeenkomstig de diverse procedures, exploitatieregels en verwachte service levels.
-Follow-up van de IT-services in Productie:
U staat garant voor de kwaliteit en de service levels zoals gedefinieerd in Productie ten aanzien van de Business (volgens de Production Quality rules).
U definieert en superviseert een zo adequaat mogelijke monitoring en reporting voor de betrokken IT- services.
U volgt de prestaties en algemene beschikbaarheid van de services op en u anticipeert op ontwikkelingen (Capacity Planning, architectuur DRP/BCP, …).
U coördineert de follow-up van de IT-services en u ziet toe op de uitvoering van structurele oplossingen. U neemt deel aan de follow-upvergaderingen van de IT-services (Account meeting) met de klant en ter ondersteuning van de Accountmanager.
U organiseert en leidt de Technical Service Reviews-vergaderingen samen met de verschillende verantwoordelijken voor de componenten & onderliggende procedures (CC's, externe leveranciers, …)
-Business Application Delivery Manager:
Specialisatie in en grondige kennis van specifieke businessapplicaties.
Instaan voor het 2de applicatieondersteuningsniveau in Productie voor deze Business Applications (Incident & Problem analyst).
Release en deployment management. Installaties, upgrades, manuele updates van applicaties (uitvoering) of via tools (coördinatie).
Change assignee en system administrator op applicatieniveau. Bijdrage aan de DRP-test.
Technical contact met de externe leveranciers van applicaties.
Wat verwachten wij van u?
•Minstens een graduaatopleiding in informatica of gelijkwaardig door opleiding of ervaring.
•Grote openheid van geest voor technische domeinen die u niet of nauwelijks beheerst. Voortdurend willen bijleren over de bancaire functionele omgeving.
•Goed kunnen communiceren met de verschillende teams. Uw (technisch, functioneel of commercieel) discours kunnen aanpassen aan uw gesprekspartner. Sterk doorgedreven persoonlijke organisatie.
•Klantgericht en serviceminded. Initiatiefnemer, zelfstandig, doorzetter, geduldig, synthetiserings- en aanpassingsvermogen.
•Bereid tot het aanpakken van de meest complexe problemen.
•Ervaring in een bancair applicatiedomein (o.a. Asset Management & risk management) is een belangrijke troef.
•Een technische serverervaring (Windows Server, IIS, Unix, …) is een groot voordeel.
•Organisatie en nauwgezetheid, enthousiasme en een goed humeur.
•Tweetalig Frans/Nederlands. Technische kennis van het Engels is absoluut noodzakelijk.
Start date
n.a
From
Elmos
Published at
16.03.2016
Project ID:
1092380
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register