Sr. Functioneel beheerder / BSN ketenbeheer

Den Haag  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

SOAP ITIL

Description

Functieomschrijving - Sr. Functioneel beheerder / BSN ketenbeheer
Het BSN-koppelregister (BSNk) is een publieke voorziening binnen het Idensys stelsel. Het doel van het BSNk is om te zorgen dat private middelen gebruikt kunnen worden om natuurlijke personen te authenticeren bij (elektronische) publieke Dienstaanbieders die het BSN verwerken. Het BSNk is een voorziening in ontwikkeling. Het bevindt zich nu in overgang van project naar lijnorganisatie. De eerste release draait inmiddels in een productie-pilot, de tweede release volgt medio 2016. Er is veel werkt verricht, maar er moet ook nog veel worden gedaan. De Ketenbeheerder komt niet in een gespreid bedje. Van hem of haar wordt verwacht dat ze kennis en ervaring meebrengt om de voorziening verder op te bouwen en te structureren. Dit doe je niet alleen maar samen met je collega's uit het team.
Werkzaamheden - Sr. Functioneel beheerder / BSN ketenbeheer
Je draagt zorg voor de instandhouding van het BSNk. Je levert een essentiële bijdrage aan veilige toegang tot diensten van de e-overheid. Je zorgt dat afspraken tussen de betrokken partijen, overheidsdienstverleners, deelnemers en leveranciers worden nageleefd. Je geeft adviezen over proactief beheer en stuurt externe partijen aan. Je kunt de gebruikte techniek doorgronden en resultaten bereiken in een complexe omgeving. Daarnaast draag je bij aan een multidisciplinaire ICT-project, waarbij ontwikkeling en beheer nauw met elkaar samenwerken en zorg je voor de kennisborging over het product.
Binnen het team ben je als ketenbeheerder verantwoordelijk voor (beheer)processen, waaronder het incidentproces. Zo heb je een regierol bij de afhandeling van operationele incidenten en issues en ook het doorvoeren van wijzigingen. Daarbij draag je zorg voor onder meer het opstellen van implementatieplannen, het monitoren van beveiligingsmaatregelen, het opstellen van procedures en het professionaliseren van de bestaande beheerprocessen en tools.
Bij de doorontwikkeling van de systemen stel je requirements op voor wijzigingen. Ook draag je zorg voor het functioneel ontwerp. Als vraagbaak voor leveranciers en deelnemers geef je antwoorden en zorg je voor de uitvoering van Requests for Change door de leveranciers.
Overige taken:
Het ondersteunen van ketentesten met nieuwe en bestaande afnemers;
Het adviseren en ondersteunen van afnemers bij de inzet van geboden ICT oplossingen;
Het bepalen van herbruikbare ICT oplossingen conform wensen vanuit de klantorganisatie en binnen de gestelde architectuurkaders;
Identificeren en analyseren van verstoringen en problemen, bepalen van workarounds en vinden van de structurele oplossing van het probleem. Zo nodig inschakelen van andere collega's dan wel derden;
Opstellen van (gebruikers)handleidingen, documentatie, en werkinstructies.
Functie-eisen - Sr. Functioneel beheerder / BSN ketenbeheer
Je hebt een afgeronde hbo-opleiding informatica;
Je hebt kennis op het gebied van functioneel ontwerp en relevante standaarden, zoals SOAP, SAML en encryptie;
Je bent omgevingsbewust en resultaatgericht;
Je hebt probleemoplossend vermogen en kunt planmatig werken en organiseren;
Kennis van ITIL;
Je kunt goed samenwerken en werken onder druk;
Kennis over eHerkenning, Idensys en/of iDIN is een pre.
Arbeidsvoorwaarden - Sr. Functioneel beheerder / BSN ketenbeheer
Startdatum: 12 april 2016
Verwachte einddatum: 30 juni 2016
Optie op verlenging: ja
Inzet: 36 uur per week
Standplaats: Den Haag
Aantal posities: 1
Sluitingsdatum vacature
Op de vacature Sr. Functioneel beheerder / BSN ketenbeheer kun je reageren tot woensdag 30 maart 2016 om 15.00 uur.
Hoe dient uw aanbieding verzorgd te worden?
CV in Word-formaat in de taal van de uitvraag;
Motivatie geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegaan op de aansluiting op de opdracht en opdrachteisen;
Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);
Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);
N.B.
Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.
Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.
U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
25.03.2016
Project ID:
1098368
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register