IT Chapter Lead JAVA OPS (QR3904)

Amsterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functie: IT Chapter Lead JAVA OPS (QR3904)
Start: , 36 uur per week
Periode: 12 mnd+
Omgeving: Amsterdam
Omschrijving:
Voor onze eindklant zijn wij op zoek naar een enthousiaste IT Chapter Lead voor JAVA OPS.
Inleiding:
De vergaande automatisering van de IT processen vergt diep inhoudelijke IT skills. Dit is een 'must'. Van een Chapter Lead wordt verwacht dat hij/zij samen met zijn medewerkers bouwt aan een organisatie die steeds effectiever en slagvaardiger wordt door (groei naar) Continuous Delivery in de squads, met de hoogste zorg en aandacht voor de betrouwbaarheid van de productie.
Als Chapter Lead stuur je ongeveer 8-10 medewerkers aan, zowel in- als externen. Deze zijn werkzaam in een aantal squads binnen het domein. De squads verzorgen de ontwikkeling en het beheer van diverse applicaties en services voor geldautomaten gerelateerde functionaliteit.
Het bedrijf is verantwoordelijk voor een groot deel van het betalingsverkeer in Nederland. Gezien de hoge eisen die gesteld worden aan de continuïteit van het proces is o.a. ook gedegen kennis en inzicht vereist op het gebied van de toepassing en ontwikkeling van monitoring, alerting en capacity management.
Gezien de ambitie van een top-it bedrijf te zijn vormt procesverbetering een integraal en belangrijk onderdeel van de backlog van de squads. Je hebt veel aandacht voor het performancemanagementproces van je medewerkers. Verder ben je mede verantwoordelijk voor de kennis en vaardigheden je medewerkers, stimuleert hen bij hun individuele ontwikkeling en je streeft naar een true engineering culture. Actueel is de zorg dat je medewerkers kunnen blijven voldoen aan de eisen die nieuwe processen, technieken (en platformen) stellen.
Je werkomgeving:
Als IT Chapter Lead Java OPS werk je samen met enthousiaste en professionele collega's. Deze afdeling onderhoud en ontwikkelt it systemen voor ATM's en Cash handling & management in Nederland en werkt nauw samen met andere landen om te komen tot shared solutions.
Naast je technische activiteiten als IT Chapter Lead kun je jouw senioriteit inzetten bij het maximaliseren van de team performance.
Zowel het technische aspect als een leidinggevende rol gaan je uitstekend af omdat je excelleert in:
- Het combineren van (vooral) doen én denken.
- Het vervullen van een voorbeeldrol.
- Het alloceren van Resources.
- Het werken in een squad, omdat je daar primair in wordt gedreven.
- Het slim inzetten van de sporen die je al hebt verdiend als IT expert.
- Het actief om hulp en feedback vragen, maar ook feedback durft te geven.
Bovendien geef je succesvol vorm aan verantwoordelijkheden als:
- Het bepalen van de werkwijze binnen je expertise. Je verdeelt specifieke kennis / aandachtsgebieden en zet de standaarden. Dit doe je samen met de IT Area Lead en je collega-IT Chapter Leads.
- Het delen van kennis met collega's en hen zo stimuleren en coachen dat ze het beste uit zichzelf kunnen halen.
- Het continu door ontwikkelen van je eigen expertise en hiermee bijdragen aan het verder ontwikkelen en vernieuwen van het vakgebied.
Als IT Chapter Lead versterk je een specifieke maar innovatieve en informele afdeling. Samen met circa 10 open, kritische en gedreven collega's werk je in sprints en zijn er daily stand-ups waarin de voortgang van het werk wordt besproken en bewaakt. Samen mobiliseren jullie teams en helpen jullie bij het oplossen van (sterk inhoudelijke) afhankelijkheden tussen deze teams. Het doel hierbij? Teams in staat te stellen om zelfstandig(er) hun doelen te realiseren.
Vereisten:
Je persoonlijkheid laat zich omschrijven met woorden als technisch, ownership, teamplayer, innovatief, pro-actief, flexibel en klant- en oplossingsgericht.
Daarnaast beschik je over:
- Sterke development skills (60%), management skills (40%).
- Een afgeronde HBO/WO-opleiding Informatie Technologie.
- Sterke analytische vaardigheden en technisch inzicht.
- Ondernemerschap en ownership.
- Je bent transparant, geloofwaardig, kritisch en waarderend bij het maken van resultaatafspraken en het coachen en beoordelen van medewerkers
- Je bent communicatief vaardig en je bent een uitstekende teamspeler; je kunt jezelf goed presenteren, zowel verbaal als in geschrift/presentaties
- Ervaring met managen in een Agile organisatie
- Je hebt ruime ervaring als IT engineer
Technieken:
- Procesanalyse
- Procesoptimalisatie
- Systeemintegratie
- Procesindicatoren herkennen
- Kwaliteitsmanagement van processen
- Op de hoogte zijn van trends en ontwikkelingen
- Systeemgedrag modelleren
- Synchrone en asynchrone verwerking
- Changeproces
Als je daarnaast over kennis en ervaring met de volgende platforms beschikt is dat zeker een pré:
- Ervaring met XFB flows
- Ervaring met continuous deployment via NOLIO
- Ervaring met geautomatiseerd testen met de rools Selenium en/of Robot Framework
Start date
n.a
From
Qualogy
Published at
26.05.2016
Project ID:
1136728
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register