Senior Business Analist BI - Utrecht/Zwolle

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Senior Business Analist BI
Nieuw
Arbeidsvoorwaarden
Startdatum:
Einddatum:
Inzet: 36
Standplaats: Utrecht/Zwolle
Aantal posities: 1
Wat ga je doen?
Enige tijd geleden is de politie-organisatie gestart met de bouw van één landelijk politie datawarehouse: de Basisvoorziening Informatie (BVI). De komst van de Nationale Politie heeft de wens naar het landelijk beschikbaar krijgen van data verder versterkt.
De ambitie is om regionale data bij elkaar te brengen zodat landelijke informatieproducten kunnen worden gerealiseerd. Deze ontwikkelingen zorgen voor een groeiende afhankelijkheid van de dienstverlening. De continuïteit is van groot belang en de gebruikerswensen nemen met de dag toe, net als de hoeveelheid data die opgeslagen wordt. Binnen de omgeving wordt continue projectmatig gewerkt aan de verdere functionele uitbreiding.
Daarnaast is er een start gemaakt met een omvangrijk programma met als doel de omgeving zowel technisch als organisatorisch te moderniseren. Binnen het laatste traject wordt gebruik gemaakt van de modernste technologie met als doel veel sneller, dan nu het geval is, bronnen te ontsluiten, te analyseren en te bevragen. Dit bevat naast een oplossing voor gestructureerde data tevens de mogelijkheid om ook ongestructureerde data te kunnen analyseren. Hiervoor wordt o.a. gebruik gemaakt van een Apache Hadoop cluster.
De ontwikkelingen zijn ingekaderd door de in 2012 vastgestelde Business Intelligence (BI) Strategie en worden vanuit de business bestuurd door de landelijke BI Stuurgroep onder leiding van de portefeuillehouder Intelligence binnen de politie (niveau korpsleiding).
De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC's binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van een programmanager Business Intelligence. Het geheel wordt aangestuurd door een managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn.
De BI activiteiten (operatie en projecten) zijn georganiseerd binnen een landelijk BI Competency Center (BICC) Centraal. Daarnaast wordt samengewerkt met 10 regionale BICC's binnen de politieorganisatie op het niveau van de eenheden. De projecten worden geleid door verschillende projectmanagers onder aansturing van een programmamanager Business Intelligence. Het geheel wordt aangestuurd door een Managementteam waarin alle relevante disciplines vertegenwoordigd zijn. Wegens het grote aantal op te leveren informatieproducten is het BICC op zoek naar een ervaren Senior BI Businessanalist op het terrein van Business Intelligence, verder te noemen "BI Business Analist".
De kandidaat moet bereid zijn te reizen door het land (diverse locaties van de eenheden).
Werkzaamheden:
•Overlegt met gebruikers over de gewenste informationele oplossingen. Communiceert pro-actief omtrent hun requirements en stemt deze met hen af.
•Realiseert vooronderzoeken en business analyses conform een standaard format. Het resultaat is een heldere, eenduidige en afgestemde probleemdefinitie, voorzien van high-level oplossingsalternatieven in termen van bronnen, data warehouse onderdelen en informati eproducten. Bevat tevens een onderbouwd voorstel voor de te kiezen richting. De voorstellen dienen in de context van de totale reeds bestaande omgeving te worden geplaatst en aan te sluiten bij de gehanteerde architectuur, standaarden en richtlijnen. Het document dient dusdanig geschreven te zijn dat het kan dienen als beslisdocument ten behoeve van het management.
•Gedefinieerde gedetailleerde business requirements, bronanalyses en gespecificeerde output requirements.
•Ontwerp van (management)rapportages en analysefunctionaliteit en gedocumenteerde functionele detailspecificaties.
•Begeleidt/ondersteunt BI projecten en teams naar het gewenste en gekozen eindresultaat.
•Denkt mee in het professionaliseren en repeterend maken van de werkzaamheden van de BICC's.
•De Business Analist is over de inhouds-as de spil tussen de gebruikers en het BI-team. Hij/zij analyseert en beschrijft de informatiebehoefte van de organisatie en detailleert schriftelijk de functionele specificaties zowel ten aanzien van de gegevens als de output (vorm). Communiceert gemakkelijk met eindgebruikers, maar is ook in staat richting meer technische mensen de functionele wensen te vertalen. Beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek. Begrijpt de noodzaak en implicaties van een business-gedreven aanpak in plaats van een technologie-gedreven aanpak.
Wie zoeken wij?
Eisen:
Opleiding:
•WO werk-en denkniveau op het raakvlak tussen bedrijfskunde/bedrijfswetenschappen en ICT aantoonbaar middels diploma.
•Een afgeronde Business Analyse training of cursus zoals SEMBA of CBAP met certificering is een wens.
•Minimaal drie jaar ervaring als Business Analist binnen het Business Intelligence (BI) domein.
•Aantoonbare kennis van en ervaring met BI en data warehouse concepten.
Competenties:
• Analyseren, samenwerken, communicatief vaardig en nauwkeurig
Wie zijn wij?
De CC in onze naam is afgeleid van het begrip 'carbon copy'. Transparantie in de dienstverlening, een flexibele vertaling van uw vraag, persoonlijke interactie, een 'one-stop-shop' voor uw IT-oplossingen: wij zijn ambitieus in het bieden van kwaliteit.
Wij houden ons bezig met eigen projecten en detachering binnen de ICT.
Onze missie is om de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten te helpen realiseren door geïntegreerde systemen te ontwikkelen, die direct inzetbaar zijn, voldoen aan de verwachtingen en lang mee gaan, zodat de klant een degelijke "return on InvestmenT" ervaart.
Sluitingsdatum vacature
•Op deze vacature kun je reageren tot om 12:00 uur.
CV stuur je door in Word-formaat in de taal van de aanvraag
Een motivatie stuur je geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegeaan op de aansluiting op de opdracht en functie-eisen
Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);
Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);
Tarief is een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de kandidaten, graag zo scherp mogelijk aanbieden.
N.B.
Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.
Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.
U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.
Locatie
Utrecht/Zwolle
Contactpersoon
Afdeling Resource Management
T:
E:
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
01.09.2016
Project ID:
1195876
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register