Kwartiermaker / Programmamanager - Den Haag

Den Haag  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

C Cloud Manager

Description

Kwartiermaker / Programmamanager
Nieuw
Arbeidsvoorwaarden
Startdatum: Zsm
Einddatum:
Inzet: 36
Standplaats: Den Haag
Aantal posities: 1
Wat ga je doen?
Kwartiermaker/ Programmamanager 'E2E beheer organisatie Cloud Werkplek
Dictu ontwikkelt een op cloud technologie gebaseerde werkplekfunctionaliteit ter vervanging van de huidige werkplek. Deze werkplek wordt in de 1e helft van 2017 opgeleverd. Daarna starten pilots en implementatie. (ongeveer 12.000 werkplekken bij 7 klantorganisaties binnen EZ).
De huidige werkplek wordt beheerd door een externe leverancier. Dit betekent dat voor het beheer van de Cloud Werkplek een nieuwe beheer organisatie moet worden ontworpen/ ingericht en een team met de juiste competenties moeten worden opgebouwd.
Dit legt een aanzienlijke druk op de bestaande organisatie: in dezelfde periode moet de oude werkplek worden 'geserviced', vindt de retransitie van de oude werkplek onderdelen plaatsvindt, moet de nieuwe organisatie worden opgebouwd, de nieuwe werkplek 'geserviced' en de migratie worden ondersteund.
Extra uitdaging daarbij is dat het beheer van de cloudwerkplek zelf een nieuwe activiteit is voor de beheerorganisatie.
Werkzaamheden:
Om ervoor te zorgen dat deze verandering goed wordt uitgevoerd en er tijdig een adequate beheerorganisatie is ingericht wordt een programmamanager/ kwartiermaker E2E beheer CW aangesteld.
Je maakt als kwartiermaker/ ad interim teamleider deel uit van het MT van de Divisie Werkplek Ondersteuning en bent verantwoordelijk voor:
- Het vanuit MT DWO samen met de overige MTleden, vanuit de lijn accepteren van de nieuwe Cloud Werkplek(CW)
- Het tijdig beschikbaar hebben van een E2E beheerteam dat in staat is de CW-dienstverlening te leveren c.f. SLA
- Het functioneel aansturen van het multi disciplinaire E2E beheerteam incl. (delivery (keten) verantwoordelijkheid voor de totale CW dienstverlening)
Als programmamanager E2E beheer ben je verantwoordelijk voor het betreffende programma, dat:
- Een ontwerp oplevert voor de nieuwe CW beheer organisatie en deze organisatie (mensen, processen, procedures, tooling) inricht.
- De acceptatie en in beheername van deze diensten begeleidt
- De nieuwe CW dienstverlening definieert, beschrijft en implementeert (service setup) en met de klanten afstemt.
Wie zoeken wij?
Kennis en vaardigheden:
Kwartiermaker/ Programmamanager/ E2E-beheer CW:
- Heeft aantoonbare ervaring met het vanuit leveranciersperspectief aansturen van een delivery-organisatie voor werkplekdienstverlening.
- Heeft aantoonbare ervaring met het als project of programma manager opzetten en inrichten van een beheer-/delivery organisatie voor werkplekdienstverlening en het uitvoeren van de service setup voor klanten.
- Beschikt over voldoende kennis en ervaringten aanzien van de technologie, dienstverlening en processen rondom werkplekken om een dergelijk traject aan te sturen (managed niet alleen het proces, maar snapt ook de inhoud en kan daarop bijsturen).
- Beschikt over een afdoende referentiekader voor het opzetten/inrichten van werkplekdienstverlening (hoe doen anderen het, wat komt er allemaal bij kijken) en is in staat om dit goed over te brengen.
- Denkt en acteert vanuit een ketenperspectief en samenwerking over organisatiegrensen heen.
Competenties:
De kwartiermaker /Programmamanager E2E-beheer CW:
- Heeft een goed conceptueel vermogen
- Kan goed organiseren en structureren / houdt het overzicht
- Is goed in staat om zelfstandig te acteren het vertrouwen op te bouwen bij de bij de dienstverlening betrokken onderdelen en mensen van DICTU en betrokken klantorganisaties en weet draagvlak te creeren voor de opzet en inrichting van de nieuwe E2E beheerorganisatie.
- Kan mensen verbinden, maar is ook duidelijk en spreekt mensen op een effectieve manier aan op hun gedrag en het nakomen van afspraken.
- Gericht op het goed laten functioneren van zijn/haar team, de samenwerking met de omgeving (o.a. overige leden MT DWO) en het bereiken van het gezamenlijke doel.
- Resultaatgericht en pragmatisch
- Weet de belangrijkste stakeholders mee te krijgen in de verandering.
Overige eisen:
Overige relevante informatie
- Het programma E2E beheer maakt onderdeel uit van het overall programma Cloud Werkplek. Het programma CW bestaat uit 6 (deel) programma's die, naast E2E beheer ook de retransitie vanuit de oude leverancier, de realisatie, technische migratie en implementatie bevat.
- De CW-Dienstverlening wordt als eind dienst geleverd aan de EZ-onderdelen en als generieke Cloud Werkplek (halffabricaat) aan het ministerie van OCW en mogelijk later andere klanten, waarbij de eigen systemintegrator de complete dienst levert. Het leveren van deze 2 verschillende vormen van dienstverlening is een complicerende factor en belangrijk aandachtspunt bij het ontwerpen en inrichten van de E2E beheerorganisatie.
- De CW-dienstverlening wordt primair geleverd vanuit 2 directies: Dienstverlening (divisie Werkplek Ondersteuning) en Infrastructuur (meerdere divisies, teams). Het goed kunnen leveren van een adequate, slagvaardige, efficente en integrale dienstverlening over meerdere organisatie eenheden heen, is een belangrijk aspect bij het opzetten en inrichten E2E beheer
Wie zijn wij?
De CC in onze naam is afgeleid van het begrip 'carbon copy'. Transparantie in de dienstverlening, een flexibele vertaling van uw vraag, persoonlijke interactie, een 'one-stop-shop' voor uw IT-oplossingen: wij zijn ambitieus in het bieden van kwaliteit.
Wij houden ons bezig met eigen projecten en detachering binnen de ICT.
Onze missie is om de bedrijfsdoelstellingen van onze klanten te helpen realiseren door geïntegreerde systemen te ontwikkelen, die direct inzetbaar zijn, voldoen aan de verwachtingen en lang mee gaan, zodat de klant een degelijke "return on InvestmenT" ervaart.
Sluitingsdatum vacature
•Op deze vacature kun je reageren tot om 12:00 uur.
CV stuur je door in Word-formaat in de taal van de aanvraag
Een motivatie stuur je geschreven in de ik-vorm, waarin (puntsgewijs) wordt ingegeaan op de aansluiting op de opdracht en functie-eisen
Uw beschikbaarheid (wanneer, hoeveel uur per week en eventuele vakantieplannen);
Uw uurtarief specifiek voor de onderhavige aanvraag (inclusief reis- en verblijfskosten en excl. BTW);
Tarief is een belangrijk onderdeel bij de beoordeling van de kandidaten, graag zo scherp mogelijk aanbieden.
N.B.
Bij het ontvangen van uw reactie gaan we er vanuit dat uw aanbieding exclusief is. Hiermee wordt voorkomen dat uw aanbieding meerdere malen bij dezelfde opdrachtgever voor dezelfde aanvraag wordt ingediend.
Onvolledige aanbiedingen worden niet door ons in behandeling genomen.
U zult van onze zijde altijd bericht ontvangen, ook wanneer wij u niet voor de onderhavige aanvraag zullen voorstellen bij onze opdrachtgever.
Locatie
Den Haag
Contactpersoon
Afdeling Resource Management
T:
E:
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
05.09.2016
Project ID:
1197523
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register