SAS Solution engineer

Provincie Gelderland  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

SAS Solution Engineer

Global Enterprise Partners is op dit moment op zoek naar een SAS Solution Engineer voor een project bij een klant in Gelderland.

Het gevraagde profiel moet onder meer voldoen aan:

  • 3 jaar Kennis en ervaring in SAS BI-omgeving. 5 jaar Algemene BI kennis. 3 jaar Uitvoerige SQL-kennis. 1 jaar Ervaring met werken in een Agile team

Gewenst:

  • Analyseren
  • Samenwerken en overtuigingskracht
  • Organisatiesensitiviteit
  • Kennis en ervaring met SAS Programmeren (SAS Certified Base Programmer for SAS9). Kennis en ervaring met SAS Data Integration (SAS Certified Data Integration Developer for SAS9). Kennis en ervaring met SAS 9.3 in een IBM Mainframe omgeving. Datavault, Dimensioneel modelleren.
  • Kennis en ervaring met Powerdesigner Programmeren en VB-script. Kennis over het gebruik van XML/XSD binnen data warehouses in combinatie met MQ.

De opdracht:

We zoeken een echt ervaren SAS Solution engineer die met schat aan ervaring en interne medewerkers meeneemt in het verbeteren en toekomstvast maken van het EDW bij de klant. Als Solution engineer heb je contacten buiten het team met onder andere testers, ontwerpers en architecten uit andere domeinen. Je analyseert business processen en vertaalt deze naar concrete, consistente en betrouwbare informatievoorziening. De informatiebehoefte van de klant is hiervoor het uitgangspunt. Je werkt in een Agile omgeving volgens SAFe en Scrum en schrijft User Stories uit die je ook zelf bouwt. Communiceren met specialisten zoals DBA/TA's en business vertegenwoordigers gaat je goed af. Je lost graag problemen en defecten op. Complexiteit is voor jou een stimulans om je schouders eronder te zetten.

Er wordt gewerkt aan de realisatie van een Enterprise Datawarehouse (EDW). Dit op basis van SAS technologie in combinatie met IBM Mainframe en DB/2.Doelstelling van het Data warehouse is om gegevens uit de primaire processen van de organisatie op te nemen in één, op datavault gemodelleerd, datawarehouse en dit daarna om te vormen tot heldere stuurinformatie en beschikbaar te stellen aan de organisatie. Het EDW valt binnen de afdeling Generieke Business Service (GBS). Er is met elk ander domein van de organisatie een aantal raakvlakken.

Heb je interesse in dit project en herken je je in bovenstaande? Neem in dat geval contact op met Marco Eindhoven van Global Enterprise Partners op telefoonnummer.

Sthree Holland is acting as an Employment Business in relation to this vacancy.

Start date
16/04/2018
From
Global Enterprise Partners
Published at
29.03.2018
Project ID:
1529552
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register