Senior Functioneel Applicatiebeheerder (258077890)

Amsterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functieomschrijving:
Een uitdagende functie met afwisselende werkzaamheden voor een enthousiaste HBO-er die zowel inhoudelijk als op organisatorisch gebied expertise meebrengt om het Agile werken binnen onze organisatie verder vorm te geven. De functioneel applicatiebeheerder heeft een breed takenpakket en werkt met veel verschillende
applicaties. DNB maakt intensief gebruik van geautomatiseerde informatiesystemen in een data gedreven omgeving ten behoeve van interne en externe partijen.

Inhoud van de functie
De functioneel applicatiebeheerder is verantwoordelijk voor het onderhoud en degoede werking van de statistiekapplicaties en BI producten. Om een toekomstbestendig platform voor dataverwerking te borgen, beheert en optimaliseert hij/zij de applicaties op basis van de beleids- en gebruikersbehoeften.
Verder zet hij/zij zich in om de overgang te begeleiden van een functioneel beheerteam naar een DevOp werkomgeving, waar teams verantwoordelijk zijn voor you built it, you own it, you run it.
De verantwoordelijkheden zijn:
- Beheren van de statistiekapplicaties, signaleren en oplossen van verstoringen rondom deze applicaties.
- Doet voorstellen om het beheer van de applicaties te verbeteren.
- Ondersteunen, instrueren en adviseren van eindgebruikers (zowel intern als extern).
- Bijdragen leveren aan Agile/DevOps teams, waarin systemen worden ontwikkeld voor het verzamelen, opslaan, beoordelen, bewerken en presenteren van data.
- Aandachtsgebied zijn o.a. de rapportageportal van DNB (Digitaal Loket Rapportages) en de SAS BI omgeving van Statistiek.
- Stakeholders proactief en tijdig geïnformeerd houden bij storingen of gepland onderhoud.
- Het creëren van draagvlak bij teams en eindgebruikers bij de wijziging van de applicaties.
- Actief meedenken over het verbeteren van de bedrijfsprocessen en de kanteling van functioneel beheer naar een DevOps werkomgeving. 
- Nadere informatie omtrent het profiel, aantal werkuren per week en de inhuurperiode vindt u in het programma van eisen en wensen

Start date
ASAP
Duration
6 months
From
Transparant Recruitment
Published at
14.11.2018
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1665973
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register