Systemengineer WebHosting (38535661)

Apeldoorn  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Weet jij alles van Javahosting?

Je bent samen met je collega’s van het team Webhosting Service (WHS) verantwoordelijk voor de Javahosting op AIX en Z/OS. Je configureert en onderhoudt de infracomponenten die betrekking hebben op de webhosting in de AIX-omgeving en maakt ze installeer- en beheersbaar.

Je werkt aan zowel realisatie als testen en bent verantwoordelijk voor de bijbehorende documentatie. Ook handel je incidenten en problemen af en ben je consultant bij applicatieve projecten. Je werkt nauw samen met verschillende diensten binnen de afdeling Infrastructuur. Afhankelijk van de opdracht ontwerp, bouw of test je applicaties. De meeste werkzaamheden zitten binnen de configuratie en koppelingen van de WAS, maar soms automatiseer je ook configuratieaanpassingen via scripting.

Het Nederland van nu zoekt ICT’ers. Bij de Rijksoverheid werk je als ICT-specialist aan belangrijke thema’s als privacy, security en cybercrime. Ook draag je bij aan ontwikkelingen in big data, cloud-oplossingen en bring your own device. Zo werk je mee aan het Nederland van nu.

De afdeling
Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. Ook voor een gegevensverwerkende organisatie als de Belastingdienst is ICT heel belangrijk. De ICT van onze opdrachtgever is primair gericht op het ondersteunen van bedrijfsprocessen. 

Het team DBMS Decentraal verzorgt het lifecyclemanagement en het generiek beheer van de Midrange databasemanagementsystemen (DBMS) DB2, Oracle, Sybase en Microsoft SQL Server. We werken op het snijvlak van operating systemen en applicaties. Belangrijke aspecten hierbij zijn databasehosting, aansluitvoorwaarden, business continuity management, quality of service en security. Voor het realiseren van de architectuurdoelstellingen voeren we continu meerdere opdrachten uit, variërend van onderzoeksopdrachten tot het realiseren en implementeren van major DBMS-versies en bijbehorende beheertooling. Op het Windows-platform werken we onder andere met PowerShell en op het Unix-platform met KornShell. De komende jaren staan er op het gebied van databases meerdere innoverende opdrachten gepland, denk bijvoorbeeld aan DBMS als een service (DBaaS), database clustering, private cloud ready en verbeteringen op het gebied van enterprise beheer. Het team bestaat momenteel uit 15 medewerkers.

Start date
ASAP
Duration
12 months
From
Seven Stars
Published at
21.04.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
888925
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register