Subsidie Adviseur (46306398)

Gelderland  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Scala

Description

Subsidie Adviseur

Provincie Gelderland

Opdracht omschrijving

De provincie realiseert haar maatschappelijke opgaven die voortvloeien uit het coalitieakkoord via de inzet van diverse financiële en niet-financiële instrumenten. Tot de verschillende financiële instrumenten behoren onder meer revolverende fondsen, opdrachten en subsidies.

Door het verstrekken van subsidie aan onze externe partners en andere initiatiefnemers ondersteunen we een breed scala aan uitvoeringsprojecten die bijdragen aan het realiseren van de in programma’s vastgelegde provinciale doelen. Jaarlijks verlenen we circa € 400 miljoen subsidie.

De afdeling Subsidieverlening zorgt voor de uitvoering van de subsidieverstrekking, voor bijna alle provinciale beleidsterreinen. De aanvragers komen uit alle hoeken van Gelderland: van gemeenten tot particulieren en van kenniscentra tot individuele bedrijven.

Subsidieverlening is een vak. Na beoordeling van de binnenkomende aanvragen op hun inhoudelijke, financiële en juridische aspecten volgt vastlegging in een beschikking. Als adviseur heb je mandaat voor afdoening van de meeste beschikkingen. Je bent tevens budgethouder, bewaakt het subsidieplafond en bent verantwoordelijk voor tijdige afhandeling van subsidieverzoeken van programma’s waaraan je bent gekoppeld.

De volgende resultaten worden hierin van jou verwacht:

  • voorafgaand aan nieuwe regelingen (pro-actief) zijn programma’s geadviseerd over het juist toe te passen instrumentarium;
  • bij keuze voor subsidies is advies uitgebracht over de inrichting en uitvoerbaarheid daarvan;
  • tijdens de uitvoering van een regeling is geadviseerd over de knelpunten die zich kunnen voordoen;
  • tijdig en adequaat verstrekte informatie over de subsidiebudgetten en -plafonds van de programma’s
  • de organisatie van de uitvoering rondom nieuwe/aangepaste subsidieregels (website, nieuw aanvraagformulier) is op tijd afgerond;
  • er is voorlichting gegeven over Subsidieregels;
  • de subsidieteams zijn voorzien van planningsinformatie over de te verwachten subsidies voor de programma’s.

Je maakt deel uit van het team van subsidie adviseurs van de afdeling. De precieze toedeling van programma’s wordt door de subsidie-adviseurs gezamenlijk bepaald. Kennis delen en verbeteren van het subsidie-proces is binnen dit team voortdurend aandachtspunt. De acties die daaruit voortvloeien worden onderling verdeeld.

Beoordeling van aanvragen en opstelling van concept beschikkingen vindt plaats in vier zelfsturende teams van subsidie-beoordelaars. Vanuit je rol van adviseur en budgethouder begeleidt je de beoordelaars.

Je bent voor Programmering het eerste aanspreekpunt en adviseur voor de subsdiëring binnen een aantal programma's. Je hebt goed overzicht voor de aan jou gekoppelde programma’s over de voortgang van afhandeling van subsidies, de uitputting van budgetten, mate waarin het subsidieplafond is bereikt en de indicatoren en het doelbereik.

Je zorgt voor goede afstemming met de afdeling Financiën. Je neemt deel aan een periodiek Driehoeksoverleg met collega’s uit Programmering en Financiën. Tenslotte win je tijdig juridisch advies in, wanneer dat nodig mocht zijn.

 

Start date
ASAP
Duration
12 months
From
Select & Match
Published at
14.08.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
965779
Contract type
Permanent
To apply to this project you must log in.
Register