Webanalist (269968395)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Voor de meeste onderdelen van de Rechtspraak wordt gebruik gemaakt van een webanalyse tool (PiwikPro). Als webanalist denk je kritisch mee over de inzet van de tool en overzie je de implementatie en inrichting ervan op de verschillende onderdelen. De verzamelde data zet jij om in inzichten voor o.a. het contentteam, het UX-team of het management. Je signaleert zelf trends en inzichten die van belang kunnen zijn voor de doorontwikkeling van rechtspraak.nl. Daarnaast beantwoord jij diverse analysevraagstukken van collega’s. Het contentteam, waar de webanalist in eerste instantie hoofdzakelijk mee samenwerkt, wil in de toekomst meer datagedreven werken. De online doelstellingen en de wisselwerking met contentcreatie en ontwikkeling van de website wordt de komende periode verder uitgewerkt en vormgegeven. Help jij ons naar die datagedreven toekomst? Jouw webanalyse ervaring beslaat het gehele analysetraject: van het helpen van het team met sturen op de KPI’s en het implementeren van de webanalyse tool via een tagmanagementsysteem, tot het analyseren van de data en het verstrekken van inzichten aan diverse stakeholders door middel van presentaties en rapportages. We zoeken expliciet naar een webanalist die niet alleen oog heeft voor optimalisatiekansen van de online kanalen, maar die ook kritisch meedenkt over hoe webanalyse binnen de organisatie naar een hoger plan getild kan worden. De rol kenmerkt zich dan ook door zowel een uitvoerend als een strategisch aspect.
 

Achtergrond opdracht
Het team Contentmanagement beheert de in- en externe websites van de Rechtspraak. De Webanalist maakt deel uit van het multidisciplinaire scrumteam voor Rechtspraak.nl en de subdomeinen dat functioneel wordt aangestuurd door de webmanager. Het multidisciplinaire team bestaat naast de webmanager onder meer uit een SEO-specialist, redacteuren, webmasters, een functioneel beheerder, een ontwerper, ontwikkelaars en testers. Het team werkt samen met het Rechtspraak Servicecentrum (RSC), de gerechten, het Landelijk Bureau Vakinhoud rechtspraak (LBVr) en de Raad voor de rechtspraak. Hiërarchisch val je onder het hoofd van het team Contentmanagement.
 

Organisatorische context en cultuur
“De Rechtspraak professionaliseert zijn bedrijfsvoering. Om de kwaliteiten de efficiency van bedrijfsvoering processen te optimaliseren zijn deze processen ondergebracht in het Landelijk Diensten centrum voor de Rechtspraak (LDCR).  Hierbij gaat het ondermeer om de financiële administratie, de inning van griffierechten, de inkoopfunctie, een aantal HRM-taken en de informatievoorziening van en voor de gerechten. Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak-en Rechtspraak gegevens. Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multi-kanalen servicearchitectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primairproces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux. Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools: Topdesk voor de beheerprocessen, HP open view voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.”

Uren per week 32 

Looptijd  t/m   

Sluitingstijd :00:00 

Data interviews: maandag 10 december 2018

Start date
ASAP
Duration
6 months
From
Transparant Recruitment
Published at
30.11.2018
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1677928
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register