Software design engineer (275016541)

Amsterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Als Software design engineer maak je samen met de Mechanical- en Electrical design engineer een voorontwerp van een machine of lijn. Jullie bepalen hoe het één en ander uitgevoerd zal worden en hoe zaken binnen de lijn gaan functioneren, met als uitgangspunt dat de uiteindelijke machine of lijn aan de klantwensen voldoet. Essentiële onderdelen hiervan zijn de software om de machine te laten werken en de HMI. Nog voordat de machine of lijn gebouwd is, moet je als team een volledig beeld hebben van het ontwerp en de manier waarop de machine of lijn functioneert.

Als software engineer focus je jezelf op het software gedeelte van de uiteindelijke machine. Je schat in hoe je de software gaat opbouwen om de machine of lijn volledig te kunnen besturen. Belangrijk hierbij is dat je ook inzicht hebt in hoe de machine (gebruiksvriendelijk) bediend kan worden. Vervolgens maak je een inschatting hoeveel tijd je nodig denkt te hebben om de software te schrijven.

Na opdracht schrijf je de software. Hiervoor is het noodzakelijk dat je een goed beeld hebt van het resultaat dat uiteindelijk bereikt moet worden, aangezien de machine of lijn zich nog in de teken- of productiefase bevindt. Op de afdeling zijn er voldoende hulpmiddelen aanwezig om een deel van de software voor de machine/lijn te testen, voordat de hele machine gereed is. Vaak zijn dit echter niet de uiteindelijke delen, daarom wordt er van jou veel inventiviteit gevraagd om tot een goed eindresultaat te komen

Start date
ASAP
Duration
12 months
From
Regiodienst Amsterdam
Published at
05.12.2018
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1682265
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register