Marketing Manager (ook als je geen Pieter heet!) (39773869)

Bladel  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Ons groeiende bedrijf heeft behoefte aan professionals die binnen hun vakgebied de ontwikkeling van de organisatie waarborgen. Voor de afdeling marketing zijn we daarom op zoek naar een Marketing Manager.
De Marketing Manager geeft leiding aan 7 marketingmedewerkers die zich bezighouden met design, fotografie, tekst en evenementen. Naast creatieve communicatie werken je collega's ook aan de weergave van productinformatie.
We zijn op zoek naar iemand die als meewerkend voorman de spil is tussen alle collega's binnen de afdeling. Je geeft leiding door te inspireren en te motiveren. Je deelt je kennis gemakkelijk en je initiatieven verrassen de organisatie in creativiteit en kwaliteit. Met een sterke persoonlijkheid en kennis van crossmediale marketing weet je het beste in zowel je collega's afzonderlijk als ook binnen het team als geheel naar boven te halen.
Voor de organisatie ben je hét aanspreekpunt voor marketingvraagstukken. Je wordt gewaardeerd omdat je kritisch bent maar altijd overtuigt met een constructieve oplossing. Omdat je collega's het prettig vinden om met je samen te werken krijg je veel gedaan.

Onze nieuwe collega is iemand die:
* Minstens 5 jaar relevante werkervaring heeft
* Leidinggevende ervaring heeft opgedaan
* Torenhoge ambities heeft
* Een kei is in crossmediale communicatie
* Denkt in verantwoordelijkheden in plaats van uren!

De functie is nieuw binnen de organisatie, dus we hebben ervoor gekozen om het profiel wat breder te houden. Omdat we ons kunnen voorstellen dat het lastig is om in te schatten waar we naar op zoek zijn, schetsen we een voorbeeldprofiel van Pieter. Pieter zou een goede kandidaat zijn.

Pieter (31) heeft een academische marketingopleiding voltooid. Hij werkt nu in FMCG en heeft daar na een traineeship
enkele functies bekleed binnen de marketingafdeling. Zo is hij verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van de
marketingactiviteiten omtrent productintroducties. Samen met productmanagers bekeek Pieter hoe hij de nieuwe producten zo
goed mogelijk kon vertalen naar klantcommunicatie: alle kanalen en instrumenten waren hierbij denkbaar.
Naarmate hij steeds langer bij het bedrijf werkte werd hij steeds meer gevraagd om ook in andersoortige marketinguitingen. Zo heeft hij ook de LinkedIn profielen van medewerkers aangepakt. Het was hem al tijden een doorn in het oog dat zijn collega's afgebeeld stonden zonder dat ze plezier uitstraalden..... Way to go, Pieter!
De laatste drie jaar maakte hij campagnes met zijn eigen team waarvan designers en tekstschrijvers deel uitmaakten. Zijn collega's zijn erg blij met hem maar hij ziet, om wat voor reden dan ook, weinig doorgroeimogelijkheden. Vandaar dat hij toe is aan een volgende stap. Hij kan namelijk niet wachten om 'de eigenaar' te worden van een marketingafdeling.
Als hij de website en de vacature van Schippers bekijkt wordt hij enthousiast. Als een kwispelende Jack Russel bedenkt hij zich wat de mogelijkheden zijn van een marketingafdeling van een zeer ambitieus bedrijf in een unieke sector.

Bovenstaand profiel vinden we interessant, maar veel andere profielen ook. Dus schroom niet om te solliciteren.

Taken:

  • Afstemmen van werkzaamheden van medewerkers op de afdelings- en/of organisatiedoelen, beschikbare tijd en middelen.
  • Begeleiden en ondersteunen van organisatie-, productie-, en bedrijfsprocessen.
  • Fungeren als aanspreekpunt voor marketingvraagstukken
  • Motiveren van medewerkers voor hun taken en het geven van feedback voor ontwikkeling.
  • Motiverend leiding geven aan de afdeling.
  • Ontwikkelen, opzetten en beheren van marketingcampagnes.
  • Opstellen en uitvoeren marketingbeleid.
Start date
ASAP
Duration
05 months
From
Schippers Europe
Published at
12.05.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
902557
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register