Consulent Re-integratie activering naar werk / Jobcoach Loonwaardebepaling (42058689)

Dronten  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Analysis PR

Description


Consulent Re-integratie activering naar werk / Jobcoach Loonwaardebepaling

Opdrachtomschrijving
Afdeling Sociale Zaken (SZ)
Bij de afdeling SZ werken ca. 50 medewerkers die samen verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van diverse wetten zoals onder meer de Wet Werk en Bijstand (WWB) en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). De afdeling bestaat uit meerdere teams: Re-integratie, Inkomen, Bijzondere regelingen, WMO, Juridische Kwaliteit en ondersteunende diensten. SZ is een zeer dynamische afdeling die door haar nauwe relatie met de samenleving en wijzigingen in de wetgeving snel moet inspringen op veranderingen. Het werken op de afdeling is hierdoor leuk en afwisselend.

Opdracht

We zijn op zoek naar een Consulent Re-integratie activering naar werk / Jobcoach Loonwaardebepalding. Deze consulenten voeren de regie op de klant en zijn bij uitstek de front-office medewerker voor onze klant. Niet alleen moet er intern regie gevoerd worden op alle (werk)processen, ook extern moet gewerkt worden aan relatiebeheer, het onderhouden van contacten en waar nodig, deelname aan wijknetwerken.

Binnen het wijknetwerken ligt de focus op het signaleren van hulpvraag en afhandeling op één adres, binnen één gezin. Het voorbereiden en organiseren van Ronde Tafel overleggen is daarbij een instrument en dit kan georganiseerd worden door de consulent. Analyse en het opstellen van een Plan van aanpak op basis van de bespreking in het Ronde Tafel leiden daarbij tot een gebundelde meervoudige casuïstiek voorzien van een passende oplossing.

De doelgroep bestaat uit klanten die via werkervaring, vrijwilligerswerk en/of opleiding weer geactiveerd worden richting de arbeidsmarkt. Coaching on the job en Loonwaarde-meting maken daarbij deel uit van het werk. Door het uitvoeren van een uitgebreide en goede diagnose maak je samen met de klant een plan/diagnose. Door- en uitstroom zijn hierbij leidend.

Het gaat hier vaak om het enthousiasmeren, motiveren en coachen van mensen. De consulenten moeten dan ook buiten kaders kunnen en willen denken. Zij moeten het volledige proces bewaken en overzien. Delegeren is hierbij cruciaal en de consulent moet er dus voor zorgen dat hij/zij door alle betrokkenen (zowel in- als extern) wordt geïnformeerd over van belang zijnde informatie met betrekking tot de klant en het te volgen traject. Dit vereist proces- en planmatig denken, inclusief kosteninzicht.

Tenslotte is van groot belang dat hij/zij aantoonbare ervaring en affiniteit heeft met de doelgroep. Kennis van de sociale kaart in Dronten en de regio is een pré.

Start date
ASAP
Duration
36 months
From
The School Factory
Published at
17.06.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
925669
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register