Software Analist / Ontwerper (44271838)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Software Analist / Ontwerper Opdracht omschrijving

De Informatievoorziening (IV) van de Politie is aan sterke verandering onderhevig. Het cluster OPP houdt zich bezig met de vernieuwing van de informatievoorziening voor het operationeel politie proces, waarmee een robuuste informatievoorziening en uitfasering van de huidige ‘oude’ informatiesystemen wordt bereikt.
 

Er wordt gewerkt met Agile/SCRUM (en waterval waar nodig). Dit betekent dat (vrijwel) fulltime inzet verwacht wordt. Omdat het al snel enkele maanden kost voordat een team zijn maximale effectiviteit heeft bereikt, wordt verwacht dat de kandidaat de intentie en verwachting heeft dat hij/zij voor langere tijd in deze rol wil werken. Er wordt gewerkt in een dynamische context met veel nieuwe elementen, waardoor een flexibele opstelling, leergierige houding en doorzettersmentaliteit onmisbare persoonskenmerken zijn.

Het betreft hier een combinatiefunctie waarin zowel analistwerkzaamheden als ontwerpwerkzaamheden benodigd zijn. De Analist/Ontwerper is de functionele vraagbaak voor de modelleurs die het opgeleverde werk naar het OPP-model vertalen alsmede voor de programmeurs en testers.

Doelstelling

Vernieuwen van de informatievoorziening voor het operationeel politie proces, waarmee een robuuste informatievoorziening en uitfasering van de huidige ‘oude’ informatiesystemen wordt bereikt. 

Verantwoordelijkheden

De analist/ontwerper is de functionele vraagbaak voor de modelleurs die het werk van de analist naar het OPP-model vertalen en voor programmeurs en testers. Belangrijk is dat hij zaken echt af maakt, ook als dat veel en gedetailleerd werk met zich meebrengt.

Vakmatige taken
  •  De analist/ontwerper heeft kennis van en ervaring met het beschrijven en inrichten van processen en is in staat alternatieve inrichtingen van processen en ondersteuning daarvan ten opzichte van elkaar te beoordelen. Hij kent relevante wettelijke kaders en kan die toepassen.
  • Afhankelijk van het onderwerp dat opgepakt moet worden, verschilt het welk aandachtsgebied van belang is (bijvoorbeeld handhaving, opsporing, dienstverlening, DROS-achtige taken). De analist/ontwerper kan zich snel inwerken op een nieuw vakgebied door het lezen van stukken en spreken met mensen. Hij is zelf in staat te onderscheiden welke informatie hij nodig heeft en welke mensen hij moet spreken. Hij heeft een hoog zelforganiserend vermogen, werkt zelfstandig en efficiënt. Hij kan op een constructieve omgaan met informatie die onduidelijk, tegenstrijdig en zeer verschillend in abstractieniveau is.
  • In staat zijn om interviews te kunnen voeren met een klant zonder IT-kennis.
  •  Requirements vastleggen (atomair, eenduidig, etc.).
  • Overeenkomen met de klant wat de domeinentiteiten zijn.
  • Overeenkomen met de klant wat het gewenste gedrag is.
  • Ontwerpen maken die de optimale uitkomst weergeven van de te modelleren of te bouwen functionaliteit
  • Voor een modelleur bruikbaar tussenproduct opleveren (Use-cases of powerpoints).
  • Overzicht houden over wat al eerder is gevraagd en controleren of dat dan herbruikbaar is voor deze klant (op functioneel niveau).
Contacten

De analist/ontwerper spreekt met de klant over zijn/haar wensen en zet deze om in een bruikbaar tussenproduct  (ontwerp, use-case, powerpoint) die door een modelleur gebruikt kan worden in het verdere ontwikkelproces.

 

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
Select & Match
Published at
21.07.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
948619
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register