Service Delivery Manager (77462173)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Verantwoordelijkheden
De Service Delivery Manager is verantwoordelijk voor de volgende resultaatgebieden:

Een optimaal functionerend Service Delivery Team.
Een continu actueel overzicht van business wensen, geplande veranderingen (RFC’s en projecten) en lopende projecten.
Optimale communicatie met (vertegenwoordigers) van eindgebruikers over de dienstverlening van het BICC op operationeel, tactisch en strategisch niveau. Inclusief een derdelijns helpdesk en communicatie over verstoringen.
Het initiëren en aandragen van vooronderzoeken ten behoeve van besluitvorming over business wensen.
Het inrichten en onderhouden van alle bij de Service Delivery functie passende processen.
Het leveren van informatie op ad-hoc basis op verzoek van de gebruikersorganisatie (de zogenaamde Quick Services).
Het functioneel beheer van de reeds bestaande informatieproducten.
Operationele aansturing en coaching van het – gedeeltelijk virtueel georganiseerde - Service Delivery team.
Het leveren van een bijdrage aan het professionaliseren van de werkwijze van het BICC.


Vakmatige taken
De Service Delivery Manager is verantwoordelijk voor de operationele (day-to-day) interactie met (vertegenwoordigers van) gebruikers van de diverse BI oplossingen. Daarnaast is de Service Delivery Manager verantwoordelijk voor de interactie op tactisch niveau, door het bijhouden van het overzicht en de planning van gewenste wijzigingen in de bestaande omgeving die kunnen variëren van Requests for Changes (RFC) tot projecten. Hiervoor vindt veelvuldig overleg plaats met vertegenwoordigers van de gebruikersgroepen, (potentiele) opdrachtgevers en collega’s binnen het BICC. De Service Delivery Manager is tevens verantwoordelijk voor het aandragen van concrete voorstellen voor meer omvangrijke projecten ter besluitvorming door de Stuurgroep en input voor het jaarlijkse portfoliomanagementproces. Waar nodig worden hiervoor door hem vooronderzoeken geïnitieerd. Samenvattend kan de Service Delivery Manager functie gezien worden als de primaire intermediair tussen het BICC en de gebruikersorganisatie, voor zover het geen concrete projecten ter realisatie van nieuwe functionaliteit betreft. In die laatste gevallen wordt rechtstreeks gecommuniceerd vanuit het betreffende projectteam binnen het BICC.

De Service Delivery Manager geeft leiding aan het Service Delivery team van het BICC. De nadruk ligt op de juiste communicatieve kwaliteiten richting professioneel ingestelde, veeleisende eindgebruikers. Het betreft hier een leidinggevende rol met een sterk BI-vakinhoudelijk karakter. Aansturing vindt primair plaats op inhoud, niet op proces.

De Service Delivery Manager is in staat om vanuit BI-gebruikersperspectief end-to-end te denken, en sturing te geven aan een multidisciplinair team van BI-specialisten (Service Delivery team met business analisten en functioneel beheerders). Hij communiceert gemakkelijk met business- en meer technisch geschoolde collega’s binnen en buiten de verschillende onderdelen van het BICC. Hij weet hoe de informatiebehoefte van de organisatie vertaald moet worden in oplossingen. Beschikt over een proactieve houding richting opdrachtgevers en collega’s, denkend vanuit de mogelijkheden (in plaats van de beperkingen) van data en techniek en rekening houdend met de planning en consequenties voor de lange termijn.


Leidinggevende taken
Aansturing team business analisten en functioneel beheerders.
Contacten
Intern en extern
Inzet in de lijn of project
Project en lijn
Opleiding
WO werk-en denkniveau aantoonbaar middels een bedrijfskundige en/of ICT diploma.

Start date
ASAP
Duration
1 months
From
InGoedeBanen
Published at
16.08.2016
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1186918
Contract type
Permanent
To apply to this project you must log in.
Register