Systeem Engineer Maritieme Installaties (88655005)

Den Helder  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Als Systeem Engineer Maritieme installaties (Het betreft hierbij scheepstechnische systemen zoals voortstuwing, energie, koelwater etc.):

Draag je verantwoordelijkheid voor de instandhouding op systeemniveau door:

Het zorg dragen voor de ontwikkeling van testplannen en -protocollen en het vaststellen van de systeemprestaties tegen de functionele en technische specificaties, vanuit een systeembenadering (functionele decompositie). Hierbij moet systematisch gewerkt worden om te zorgen dat de functies van het schip aangetoond kunnen worden. Voor technische invulling van de testen moet samen met installatiemanagers gewerkt worden. De System Engineer is verantwoordelijk voor het overzicht en de aansturing.
Het zorg dragen voor richtlijnen voor het managen en inrichten van het instandhoudingsproces.
Het ondersteunen van de projectleiding bij het definiëren van projectuitvoeringsplannen en het leveren van systeem expertise tijdens de uitvoering.

Zorg je voor systeembeproevingen door:

Het adviseren van de operationele gebruiker bij het opstellen van oefenscenario’s voor het vaststellen van de gebruikswaarde van de scheepstechnische systeemfuncties onder operationele omstandigheden met een reële dreiging, de stafeis wordt hierbij als norm gehanteerd;
Het initiëren van systeembeproevingen t.b.v. het vaststellen van de technische prestaties en de gebruikswaarden van het scheepstechnische systeem.
Het op laten stellen van de testplannen van scheepstechnische installaties en ketens.

Leid je Integrated Logistic Support (ILS) studies en voert deze zo nodig ook zelfstandig uit door:

Het adviseren bij de instandhoudingvoorbereiding en het up to date houden van de instandhoudingproducten tijdens exploitatie. Zorgen dat het periodiek onderhoud, de plannormen en de normen (capability, beschikbaarheid en betrouwbaarheid) van alle scheepstechnische installaties up to date zijn en gebundeld worden op scheepsniveau.
Het adviseren over de instandhouding.
Het initiëren en begeleiden van onderzoek n.a.v. geconstateerde afwijkingen en het nemen van maatregelen ter verbetering van de systeem prestaties.
Het diagnosticeren en oplossen van problemen op systeemniveau.

Leid je, of neem je deel aan, projecten en werkgroepen, welke in het kader van, of in relatie met, Engineering zijn ingesteld voor:

Het zorg dragen voor de technische opdrachtstelling voor nieuwbouw- en instandhoudingsprojecten.
Het in dit kader opstellen van de ontwerpspecificaties voor de beheersfuncties op systeemniveau en het beoordelen van de ontwerpbeslissingen bij nieuwbouwprojecten. (o.a. registratiefunctie voor systeem analyse, configuratiebeheer en diagnostiek).
Het zorg dragen voor de integratie van de installaties in het totaal systeem, hierbij lettend op de samenhang van het systeem.
Het zorgdragen voor de scheepstechnische installaties en systeem documentatie tijdens de instandhoudingsfase.

Start date
ASAP
Duration
40 months
From
WtbE
Published at
21.11.2016
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1242015
Contract type
Permanent
To apply to this project you must log in.
Register