Docent AVO, VSO, observatiegroep (39146931)

Zuid Holland  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Cluster

Description

Docent AVO

 

Docent AVO, VSO, cluster-4 voor de instroom-observatiegroep residentieel

Ben je op zoek naar een leuke pittige job in het onderwijs? Ben je een stevige persoonlijkheid? Wil je een bijdrage leveren aan jongeren die het verdienen om de kans te krijgen? Verder te komen in de maatschappij? Ja?

Ben je zowel didactisch als pedagogisch sterk? Sta je stevig in je schoenen? Kun je onze leerlingen die binnenkomen in de instroom-observatiegroep screenen, observeren en testen? dan ben jij de docent die we zoeken.

Het gaat om een residentiële voorziening voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 18 jaar met ernstige ontwikkelings- en/of gedragsproblemen. Problemen die zich thuis, op school en in de vrije tijd manifesteren. Eerdere (preventieve) vormen van hulpverlening zijn voor het oplossen van deze problemen niet toereikend gebleken.

Allerlei oorzaken kunnen ervoor zorgen dat jongeren in hun ontwikkeling verstoord raken of dreigen te raken. Deze jongeren hebben, vaak door hun gedrag, problemen thuis, op school en in de vrije tijd. Vergeleken met hun leeftijdsgenootjes hebben deze jongeren vaak extra aandacht nodig. Ouders hebben moeite met de opvoeding en hulp thuis of in een open instelling bieden onvoldoende om de problemen op te lossen. Tijdelijke opname kan hierbij uitkomst bieden.

De groepen

Een groep bestaat vaak uit acht á negen jongeren van ongeveer dezelfde leeftijd. Er zijn geen gemengde groepen, jongens en meisjes zijn altijd gescheiden. Samen delen jullie een woonkamer en een eetkamer. Je hebt wel je eigen slaapkamer. Bij elke behandelgroep werken meerdere groepsleiders, de pedagogisch medewerkers. Op ieder moment van de dag is daar tenminste één van aanwezig.

Allerlei oorzaken kunnen ervoor zorgen dat jongeren in hun ontwikkeling verstoord raken of dreigen te raken. Deze jongeren hebben, vaak door hun gedrag, problemen thuis, op school en in de vrije tijd. Vergeleken met hun leeftijdsgenootjes hebben deze jongeren vaak extra aandacht nodig. Ouders hebben moeite met de opvoeding en hulp thuis of in een open instelling bieden onvoldoende om de problemen op te lossen. Tijdelijke opname bij kan hierbij uitkomst bieden

De behandeling richt zich op de ontwikkeling en het gedrag van de jeugdige, maar ook op de opvoederstaak van ouders. Dat wil zeggen dat jeugdigen niet alleen behandeld worden in de behandelgroep, maar ook thuis als onderdeel van het gezin, samen met hun ouders. Daarnaast volgen de jeugdigen speciaal onderwijs. De jeugdige maakt deel uit van een behandelgroep. Iedere behandelgroep heeft een zelfstandige woonruimte met een huiselijke sfeer. Alle jeugdigen hebben een eigen kamer.

Opnameduur

De opnameduur varieert van 6 maanden tot 3 jaar afhankelijk van de problematiek en de hulpvraag. Uitgangspunten van de behandeling zijn terugkeer van de jeugdige naar het eigen gezin of, als het kind oud genoeg is, toewerken naar zelfstandigheid. Indien dit niet mogelijk is, wordt in overleg met de ouders en plaatsende instantie naar een andere oplossing gezocht. Denk hierbij aan kinderhuis, gezinshuis, pleeggezin, etc.

 

  

Start date
ASAP
Duration
36 months
From
The School Factory
Published at
02.05.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
896951
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register