Customer Service Desk Engineer (40062857)

Groningen  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Als Customer Service Desk Engineer ben je onderdeel van de service organisatie en lever je een belangrijke bijdrage aan de after-sales bij klanten. De afdeling Service is verantwoordelijk voor de montage van apparatuur bij klanten, het uitvoeren van onderhoudscontracten en het behandelen van service calls.

Als Customer Service Desk Engineer behandel je binnenkomende service calls door deze op te lossen of te escaleren. Hierbij moet gezocht worden naar een goede balans in service en commerciële belangen. Je registreert de service vraag en probeert zoveel mogelijk informatie te achterhalen d.m.v. intensieve communicatie met gebruikers en interne specialisten. Je lost het probleem op (herstellen van data, parametriseren van systemen bij de klant e.d.) en herstelt de functionaliteit van de apparatuur. Mocht het nodig zijn om een Service Engineer te sturen dan coördineer jij de acties die nodig zijn om de oplossing te realiseren en fungeer je als back-up tijdens de probleemoplossing. Je stelt voortgangsrapportages op over de status van het incident naar de gebruiker en verzorgt de administratieve afhandeling door registratie van symptomen, onderzoeksresultaten en de geboden oplossing in het service management systeem. Je verzorgt opleidingen en draagt kennis over aan key-users en front-line engineers.

(Ad hoc) Internationaal reizen voor kortere of langere periode is soms aan de orde. Consignatiedienst is noodzakelijk om een 24/7 dienst te garanderen. Daarnaast wordt binnenkort overgegaan op een shift rooster (2 of 5).

Start date
ASAP
Duration
40 months
From
WTBE
Published at
16.05.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
905895
Contract type
Permanent
To apply to this project you must log in.
Register