Groepsleerkracht VSO cluster-4 (44228472)

Rotterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Cluster

Description

Groepsleerkracht

Voor een VSO cluste-4 school zijn we op zoek naar een groepsleerkracht.

Je geeft les aan ongeveer 10 leerlingen. Het onderwijs wordt gegeven volgens de afspraken in het groepsplan en het ontwikkelingsperspectiefplan (OOP). In dit OPP worden de doelen samen met ouders/verzorgers en leerlingen afgestemd. In het werk word je begeleid door de schoolleider, de intern begeleider en de gedragswetenschapper van de school.

Je geeft les op een wijze die past binnen de onderwijskundige visie van de school.
Je realiseert, op basis van kennis van de basisbehoeften en de ontwikkelingsprocessen van de leerlingen, een veilige leer- en werkomgeving. Je biedt houvast en structuur bij de keuzes die de leerlingen moeten maken, zodat zij zich sociaal-emotioneel en moreel kunnen ontwikkelen. Op het Schreuder College, locatie Slinge, volgt iedere leerling een opleiding gericht op uitstroom naar het vervolg onderwijs

Het betreft een cluster 4 school voor Voortgezet Speciaal Onderwijs. Leerlingen die in aanmerking komen voor een plaats op een cluster 4 school van hebben een periode achter de rug waarin hun ontwikkeling op diverse gebieden niet langs de verachte en gewenste lijn is verlopen. Ontwikkelingsstoornissen, emotionele stoornissen en/of gedragsproblemen hebben mogelijk geleid tot leerachterstanden en een gebrek aan motivatie om te willen leren. Een speciale aanpak is nodig om de leerlingen weer zin in leren te laten ontwikkelen. Deze speciale aanpak wordt al volgt beschreven:

In het cluster 4 onderwijs van  wordt onderwijs geboden aan leerlingen van 4 tot en met 18 jaar en met een ernstige psychische stoornis of een ontwikkelingspsychopathologie, een ernstige gedragsstoornis of gedragsproblematiek die zich toont op school, thuis en/ of bij de vrijetijdsbesteding.

Het college neemt leerlingen op bij wie het leerproces door complexe gedragsproblemen verstoord is geraakt of dreigt te geraken. Leerlingen hebben problemen op school, thuis of in hun vrije tijd. Veel voorkomende stoornissen op deze locatie zijnODD, ADHD en CD. Er kan tevens sprake zijn van een specifieke leerstoornis. Voor al deze leerlingen geldt dat ze als gevolg van hun stoornis niet in staat zijn regulier voortgezet onderwijs te volgen. Ook is het mogelijk dat er sprake is van het ontbreken van algemene leervoorwaarden in verband met het gedrag. De motivatie voor school ontbreekt vaak en er is mogelijk sprake van een didactische achterstand van jaren.

Start date
ASAP
Duration
40 months
From
The School Factory
Published at
21.07.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
948328
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register