Delivery Manager

Zuid-Holland  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Functieomschrijving
Omschrijving:
Plaats in de organisatie/werkgebied:
De RWS Centrale Informatievoorziening (CIV) voert binnen Rijkswaterstaat landelijke taken uit op het gebied van data en ICT. De CIV zorgt voor data-inwinning, beheer van ingewonnen data, dataverstrekking, ICT-beheer en ICT-ontwikkeling ter ondersteuning van de processen van Rijkswaterstaat.
Een van de afdelingen binnen de CIV is "IV RWS-Infrastructuur". IV RWS-Infrastructuur is verantwoordelijk voor de levering en technische instandhouding van de centrale infrastructuur componenten, applicatie -en infrastructuur bouwstenen, die onderdeel vormen van de IT diensten die door de CIV geleverd worden aan de RWS Organisatie. IV RWS-Infrastructuur doet dit met ongeveer 100 medewerkers verdeeld over 2
teams: Regie en Ontwikkeling &Beheer. Binnen de afdeling Infra wordt een programma opgestart onder aan sturing van de programmamanager Infra.
Binnen dit programma zijn wij op zoek naar een Delivery Manager om het Programma team te versterken.
Als Delivery Manager ben je mede verantwoordelijk voor het opstellen
van: (deel)projectplan(nen), de planning, uitvoering en oplevering van een of meerdere (deel)project(en) binnen het Programma Optimalisatie Dientsverlening Infra" in nauwe samenwerking met de specialisten uit de "Change Room". Het betreft projecten die potentieel een grote impact hebben op de IT (continuïteit, kwaliteit, security en compliance), politiek gevoelig zijn of een grote bestuurlijke exposure hebben.
Het upgraden van verouderde technische infrastructuur componenten (Life Cycle Management LCM) is tijdens de opzet en uitvoering van het programma een belangrijk speerpunt, vooral ook vanuit security en compliance eisen binnen de overheid (de BIR), standaardisatie en consolidatie binnen de doelarchitectuur.
Je bent verantwoordelijk voor de realisering van de afgesproken projecten en adviseert hierin zonodig de CIV/IRN of de klant. Je draagt proactief bij aan de ontwikkeling en opstelling van het noodzakelijke uitvoeringsbeleid voor de directie Informatie- en Communicatietechnologie en haar klanten op basis van de eerder vastgestelde I-strategie binnen RWS.
De Delivery Manager rapporteert rechtstreeks aan de programmamanager-Infra.
Organisatiecultuur en professionaliteit:
IV RWS-Infrastructuur is een organisatieonderdeel dat zich nog aan het vormen is. We zijn aan het professionaliseren en hebben een open cultuur. Ze is ontstaan vanuit meerdere beheerteams en -disciplines op basis van OP2015. Naast de kernwaarden van RWS (RADIO = resultaat gedreven, aanspreekbaar, dienstverlenend, integer en ondernemend), vindt het management van IV RWS-Infrastructuur het belangrijk dat er door de medewerkers eigenaarschap wordt getoond en er een natuurlijke neiging is om permanent te verbeteren.
De dienstverlening van IV RWS Infrastructuur is 7x24. De functie betreft een 32 uur p.w. inzet op de locatie delft en Rotterdam.
Taken/werkzaamheden:
1. Zorgdragen voor implementatie de nieuwe security en compliance eisen die gesteld zijn aan de ICT infrastructuur in kader van de BIR.
2. Uitvoeren van een aantal IT projecten in kader van LCM.
3. Uitvoeren van werkzaamheden om de dienstverlening aan haar klanten te professionaliseren.
4. Mede zorgdragen toekomst voor de realisatie van een toekomst vaste doelarchitectuur die voldoet aan de vastgestelde I-strategie van RWS.
5. In kader van genoemde punten 1 t/m 4 werken in teams van IT specialisten waaruit al deze werkzaamheden integraal en in samenhang worden uitgevoerd.
Functie-eisen
Opleiding:
1. Je hebt een HBO niveau en kennis van informatievoorziening, technische infrastructuur, bedrijfsprocessen en het plannen, opzetten en uitvoeren van complexe projecten binnen de technische infrastructuur (minimaal 5 jaar relevante ervaring). Daarnaast heb je ervaring met IT Projecten.
2. Je hebt verder kennis van de ITIL processen en projectmethodieken zoals Prince2.
3. Je hebt kennis over de opzet van datacenters en datacenter migraties.
4. Ook beschik je over kennis en ervaring met datacenter architecturen en -netwerken en Life Cycle Management Projecten (LCM) binnen de infrastructuur.
Werkervaring:
- kennis van informatievoorziening, technische infrastructuur, bedrijfsprocessen en het plannen, opzetten en uitvoeren van complexe projecten binnen de technische infrastructuur (minimaal 5 jaar relevante ervaring).
- Je hebt minimaal 5 jaar kennis en ervaring van de ITIL processen en projectmethodieken zoals Prince2.
- Je hebt kennis over en ervaring met de opzet van datacenters inclusief datacenter migraties.
- Beschik over aantoonbare kennis en ervaring (minimaal 3 jaar) met datacenter architecturen en -netwerken en Life Cycle Management Projecten (LCM) binnen de infrastructuur.
- Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met het opzetten en leiden van multidisciplinaire teams en projecten inclusief plannen.
Competenties:
1. Je beschikt over een 'hands-on' mentaliteit en geen 8 tot 5 mentaliteit. Je bent toegankelijk, communicatief vaardig, pragmatisch en beschikt over de nodige organisatiesensitiviteit.
2. Signaleert en herkent complexe wensen van opdrachtgever en vertaalt deze naar mogelijke oplossingen binnen de scope van de opdracht.
3. Je bent een echte teamspeler en weet je eigen team te motiveren en dient als sparringpartner voor de andere medewerkers in het programma.
4. Proactief rapporteren over de voortgang (maand en week rapportages) en risico's.
5. Analyse en oordeelsvorming. Resultaat- en oplossingsgericht.
6. Afspraak is afspraak mentaliteit.
Wensen:
1. Als pre geldt dat je vertrouwd bent met de opzet/beheer binnen de Overheid Data Centers (ODC's) en de bestaande datacenter architectuur binnen het CIV/IRN.
Arbeidsvoorwaarden
Startdatum: zsm
Verwachte einddatum: 31 augustus 2017
Optie op verlenging: -
Inzet:36 uur per week
Standplaats: Delft
Aantal posities: 1
Sluitingsdatum vacature
Interesse?
Dan ontvangen we graag de volgende gegevens:
Meest recente cv, in word formaat, in het Nederlands
Goede motivatie, gericht op de aanvraag, waarin duidelijk naar voren komt, dat aan de gestelde eisen kan worden voldaan
Beschikbaarheid
Vakantieplannen
Tariefindicatie
Op deze vacature kun je reageren tot woensdag 19 augustus om 17:00 uur
Locatie
Delft
Start date
n.a
From
CC Group
Published at
15.08.2015
Project ID:
966441
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register