Ontwikkelmanager Praktijkopleiding Zorg (100123121)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

De organisatie is volop in beweging. Via meerdere verbeter- en ontwikkeltrajecten speelt ze in op de dynamische veranderingen in de zorg & welzijn sector. Eén van de trajecten richt zich op het professionaliseren en harmoniseren van de interne praktijkopleidingen en beroepspraktijkvorming. Het projectmatig opzetten, implementeren en leiden van dit traject is een interessante en uitdagende opdracht voor een ervaren en resultaatgerichte

Ontwikkelmanager Praktijkopleiding Zorg
Utrecht / Zuid-Holland – 32-36 uur –6 maanden – zzp of detachering

Als Ontwikkelmanager Praktijkopleiding stuur je functioneel en coachend ongeveer 30 Praktijkopleiders aan die werken in districtteams verspreid over het gehele werkgebied. Je zorgt ervoor dat hun bezetting kwalitatief en kwantitatief aansluit bij de werkzaamheden en dat de teams professioneel aangestuurd werken. Tussen de verschillende teams dient een eenduidige en geharmoniseerde manier van werken tot stand te komen. Dit bereik je onder andere via de aanpassing, vernieuwing en uniformering van de processen en werkzaamheden. Daarnaast verhoog je de toegevoegde waarde van de praktijkopleiders door hun doelen verder af te stemmen op behoeftes van interne klanten en op kansen in de markt. Samen met de stakeholders ontwikkel je een visie op praktijkleren, en op de meest wenselijke rol van de opleiders daarin. Deze visie vertaal je naar een concreet plan van aanpak voor het verbeteren en ontwikkelen van de interne praktijkopleiding. Aansluitend zorg je voor de besluitvorming en de implementatie.

Coördinatie beroepspraktijkvorming
Naast dit specifieke ontwikkeltraject zorg je voor de coördinatie van de BPV, het beleid rond de plaatsing van stagiairs en BBL studenten en de kwaliteitsbewaking van de BBL/BOL instroom. Je onderhoudt de contacten met kenniscentra en scholingsinstituten en treedt op als schakel naar de externe relaties.

Interne rol & positie
Als Ontwikkelmanager Praktijkopleiding werk je samen met de Praktijkopleiders, de opleidingscollega’s binnen HR, de medewerkers van het scholingsbureau en de HR Businesspartners. Je werkt volgens het principe van Professionele Sturing; continu verbeteren en proactiviteit zijn daarbij van groot belang. Je rapporteert aan de concernmanager HR & Transitie.

Verdere bijzonderheden
De functie betreft een interim opdracht voor (minimaal) 6 maanden op basis van detachering of een zzp-overeenkomst. Standplaatsen zijn afwisselend Utrecht en Rotterdam/Schiedam. Ook moet je rekening houden met uiteenlopende werkzaamheden op locatie.

Start date
ASAP
Duration
6 months
From
Bapas
Published at
19.02.2017
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1291432
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register