Program Director/Program manager - ICT implementation and Change Manag

South Holland  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Strategie vorming: de rol van het programma te versterken en de uniformering van de implementaties binnen tot stand te brengen. Vragen te beantwoorden als: hoe pakken we dit aan als programma? Op welke wijze sturen we op onze te realiseren benefits en op welke wijze bieden we ondersteuning aan lokale trajecten?

  • Stakeholdermanagement: succesvolle afstemming van de diverse implementatietrajecten met de stakeholders. Denk hierbij ook aan de samenhang met andere programma's binnen en buiten het OM, aan ketenpartners (als Politie, ZM, NOvA) en leveranciers. Juist de komende periode is goede samenwerking met deze ketenpartners en ook leveranciers cruciaal. Vragen te beantwoorden als: wat leveren de implementatietrajecten op voor de verschillende belanghebbenden? En hoe past dat in de doelstellingen van de organisatie OM? Sluit dat aan bij onze de doelstellingen van onze ketenpartners?
  • Lokale sturing en ondersteuning te bieden. Alvorens de diverse digitaliseringstrajecten aanvangen, met de lokale leiding een aantal vragen te beantwoorden. Bijvoorbeeld: is de organisatie er klaar voor? Wat moet er eerst gebeuren, is er capaciteit beschikbaar? Wat verwachten we van de business?

programmadirecteur en een programmamanager geven leiding aan het programma Vanuit centrale en lokale ervaringen binnen de verschillende projecten als boven genoemd, is de behoefte ontstaan aan een Hoofd Implementatie . Op de lokale parketten komt veel af; digitaal werken vraagt op vele vlakken van de organisaties veel. We zien dat er behoefte is ontstaan aan kennis en ervaring rondom succesvolle implementatie. Het programma kent de rol van Hoofd Implementatie tot op heden nog niet. De rol wordt onderdeel van de Program Board.

De functie is onderdeel van de Programma Board van het programma Het Hoofd Implementatie geeft sturing aan het landelijke implementatietraject en stemt daartoe zoveel mogelijk af met de landelijke projectleiders.
Het Hoofd Implementatie legt verantwoording af aan de Program Board en werkt nauw samen met de landelijke projectleiders en de lokale besturen.

Functie eisen

  • beschikbaar voor minimaal 36 uur per week voor de periode tot 1 januari 2020
  • een afgeronde WO opleiding.
  • certificaten: Lean/6 Sigma Black Belt.
  • minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring binnen de strafrechtketen.
  • ervaring heeft met projectmanagement op het gebied van ICT implementatie en veranderkundige trajecten (systemen/methoden)
  • ervaring met werken binnen de Rijksoverheid.
  • gewerkt binnen een complexe politieke/bestuurlijke omgeving.
Start date
ASAP
Duration
24 months
From
WaveTel
Published at
28.03.2017
Project ID:
1314324
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register