Projectmanager Huisvesting (senior) (158594309)

Rotterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Startdatum:
Einddatum:
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: om 09:00 uur

De sector Huisvesting valt onder het dienstencentrum en maakt deel uit van de dienst Facility Management. De sector Huisvesting bestaat uit vier onderdelen: Ruimtemanagement, Projectmanagement, Technisch beheer en het Uitvoeringsprogramma. De sector Huisvesting faciliteert alle eenheden van de politie bij de realisatie van haar huisvestingsbehoefte op zowel functioneel, financieel als technisch gebied.

De einddatum van deze opdracht is in eerste instantie ingeschoten op maar wordt hoogstwaarschijnlijk verlengd t/m , met daarna een nog optie voor verlenging van 2x 12 maanden. 

Doelstelling
De vorming van de organisatie en het ontstaan van het nieuwe dienstverleningsconcept stellen andere eisen aan de sector Huisvesting. Dit gegeven, gecombineerd met de doelstelling om vanaf 2025 € 76,5 miljoen per jaar op de huisvesting te besparen, maakt een grote vastgoedoperatie bestaande uit honderden projecten noodzakelijk. Dit vraagt om goed vastgoedmanagement en een versterking van de organisatie. Hoge kwaliteit, duurzaamheid, politiek en het bestuurlijk krachtenveld zijn hierbij van essentieel belang.

Verantwoordelijkheden
Als Senior Projectmanager fungeer je als projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever bij zeer complexe en grote huisvestingsprojecten. Deze projecten raken de koers en strategie van de politieorganisatie en tegengestelde belangen, politiek-bestuurlijke gevoeligheden, landelijk doorwerkende consequenties en beïnvloeding van meerdere werkterreinen zijn aan de orde.

Als Senior Projectmanager geef je sturing en zorg je voor een projectuitvoering conform een standaard procesaanpak gebaseerd op Prince2. Nadat je een projectopdracht vanuit de Stuurgroep Huisvesting per Eenheid hebt ontvangen, ben je verantwoordelijk voor het integrale proces van opdracht tot en met projectoplevering. Hierbij geef je operationele sturing aan Deelprojectleiders, Project-Controllers en Projectmanagementondersteuners, regisseer en coördineer je de samenwerking met interne en externe specialisten. Je draagt zorg voor het bevorderen van de deskundigheid van collega’s, beoordeelt documenten, waaronder de business case en het Project Initiatie Document (PID), en ontwikkelt specialistische methoden en technieken. Als Senior Projectmanager leg je verantwoording af aan de Stuurgroep Huisvesting per Eenheid en rapporteer je periodiek aan de Teamchef Projectmanagement en het Uitvoeringsprogramma.

De vakinhoudelijke taken betreffen onder meer:

  • Fungeren als Senior Projectmanager en gedelegeerd opdrachtgever van complexe huisvestingsprojecten vanaf €15 miljoen;
  • Sturen op een efficiënt en effectief projectresultaat door het analyseren, monitoren en evalueren van de kwaliteit, duurzaamheid en organisatie-rendement van huisvestingprojecten en de daaraan onderliggende programma’s;
  • Ontwikkelen van onderdelen van het vakgebied zoals aanbestedingsstrategieën, marktstrategieën en projectmanagementtechnieken;
  • Bevorderen van de deskundigheid van collega’s door vanuit specialisatie kennis en vaardigheden over te dragen. Tevens beoordeel je als mentor de vak volwassenheid van collega’s. Dit is een essentieel onderdeel van de functie;
  • Initiëren, onderhouden en regisseren van relevante interne en externe netwerken.
Start date
ASAP
Duration
20 months
From
Matchd
Published at
30.11.2017
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1461929
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register