Informatievoorzieningexpert (IAM) (160735639)

Rotterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Startdatum:
Einddatum:
Optie op verlenging: Ja
Aantal uur per week: 36
Sluitingsdatum: om 12:00 uur

De Dienst Informatie Management (IM) is onderdeel van het PDC en is verantwoordelijk voor de kwaliteit van en dienstverlening voor de informatievoorziening (IV) van de organisatie en bereidt samen met de business de IV-portefeuille voor, onder meer door middel van de intake van nieuwe informatiebehoeften. Ook de vertaling van de informatiebehoefte naar requirements tot en met de regie op de implementatie van nieuwe of gewijzigde IV behoort tot het takenpakket van de dienst.

De sector Advies stemt de IV af op de strategische doelstellingen en de behoeften van de business. Zij adviseert bij vernieuwing van de IV over mogelijke technologie-, proces- en organisatieveranderingen, levert de benodigde input voor de P&C cyclus en draagt zorg voor het onderhoud van de informatiearchitectuur. De sector regisseert en bewaakt tevens de kwaliteit van de implementatie voor wat betreft de gekozen proces-, organisatie- en IV veranderingen. Advies bestaat uit de teams Business Experts, Informatievoorziening Experts en Operationele Informatievoorziening Experts. In het team Informatievoorziening Experts zijn de specialismen architectuur, informatiebeveiliging en requirement analyse ondergebracht.

Het Team Informatievoorzieningexperts (IVE) bestaat uit vier onderdelen, te weten Allround Informatievoorziening Expert, Informatiebeveiliging, Requirement Analyse en Architectuur. Het Team Informatievoorzieningexperts verricht binnen de kaders van de organisatie IV-beleidsontwikkelings- en uitvoeringstaken op het gebied van informatiemanagement, informatiearchitectuur, informatiebeveiliging en requirement analyse. Het team houdt zich onder meer bezig met de advisering en uitvoering van vraagarticulatie op Informatievoorziening verbetering- en vernieuwingsvraagstukken; het begeleiden en ontwikkelen van Project Start Architecturen; het definiëren en uitwerken van (non)functionele gebruikersspecificaties en de uivoering van informatie beveiligingsbeleid en –maatregelen. Daarbij draagt het team zorg voor de borging van de inrichting van informatieprocessen, het analyseren van de organisatorische gevolgen en het inrichten van de niet geautomatiseerde informatievoorziening.

Voor wat betreft de duur van de opdracht: voor nu is in de aanvraag als einddatum opgenomen, echter is de opdracht voor de duur van 12 maanden, geteld vanaf de eerste werkdag. In alle waarschijnlijkheid zal het contract verlengd worden tot met daaropvolgend een optie op verlenging van 1 keer voor de duur van 1 jaar.

Doelstelling
Als Allround IV Expert (IAM) participeer, adviseer en heb je een leidende rol  in het project autorisatieproces en autorisatiemodel op basis van Identity Access Management en ontwikkelt en implementeert in teamverband met alle stakeholders (operatie, beleidsmakers, beheerders, aanpalende projecten, de proceseigenaar en de eigenaar van de IAM-tooling) role based access profielen voor gebruikers.

De Allround IV Expert IAM functie is uitdagend en vereist kennis van organisaties en verandering, security achtergrond, technisch inzicht en sturende vaardigheden.

Verantwoordelijkheden
Het aansturen van een team dat zich bezig houdt met de uitrol van het autorisatieproces en autorisatiemodel binnen de organisatie.

Vakmatige taken

  • Behoefte binnen de organisatie vaststellen;
  • Oplossingsvoorstellen maken en bespreken met alle stakeholders;
  • Ontwerpen en vaststellen van role based access profielen;
  • Autorisatiebeleid vertegenwoordigen en eisen en wensen aandragen in het project dat IAM-tooling ontwikkeld;
  • Zorgdragen voor gebruik van de profielen in het autorisatieproces en opschoning van historische gegevens;
  • Communicatie en promotie met betrekking tot de role based access profielen
Start date
ASAP
Duration
20 months
From
Matchd
Published at
07.12.2017
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1465870
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register