Handson Software Architect Big Data (189650240)

Driebergen-Rijsenburg  ‐ Remote
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Voor onze eindklant de Nationale Politie zoeken wij een handson Software Architect Big Data Applicaties.

Bij de Nationale Politie wordt momenteel een modern en robuust Intelligence platform gerealiseerd in een private cloud die de informatievoorziening van de politieorganisatie vernieuwt en verbetert. De productlijn Cloud, Big Data, Internet realiseert onder meer deze private cloud, meerdere big data infrastructuren, de tooling en werkt tevens aan een aantal specifieke toepassingen. Een aantal Multi-platform DBA Consultants van OptimaData zijn werkzaam in projecten voor de Politie.

De opdracht

Start opdracht 18 juni 2018 (ivm screening van 8-12 weken!)
Duur opdracht tot met optie op verlenging
Uren per week 24-36 uur
Locatie Driebergen

Waar kom je terecht als handson Software Architect Big Data?

Ons qua omvang voor Nederland unieke Intelligence platform bevat alle noodzakelijke componenten op het gebied van hardware, big data technologie, extractie- en eindgebruikers tools voor data analyse, interpretatie en visualisatie. Onder de noemer ‘Alles is data’ komen alle typen data geïntegreerd beschikbaar middels een uniforme set van zoek en analyse functionaliteit. Onze data komt uit een groot aantal in- en externe bronnen, die verwerkt wordt in een ’state-of-the-art’ gedistribueerde en functioneel modulaire omgeving. De toekomstige omgeving wordt daarmee de nieuwe landelijke bron van informatievoorziening voor de gehele Nationale Politie. Het groeit door naar een grootschalige omgeving in termen van gebruikers, gebruik en volume aan data.

Vind jij het interessant om cloud en big data technologie te ontwikkelen en toe te passen om Nederland veiliger te maken, bij te dragen aan maatschappelijk relevante ontwikkelingen en wil je ons helpen om big data een steeds grotere rol in ons politiewerk te geven? Door een toename van de werkzaamheden hebben we behoefte aan een senior hands-on software architect die als lijm tussen de teams fungeert en de lijn over de teams heen uitzet.

Onder DevOps verstaan wij “you build it, you run it”. Onderdeel van de opdracht is bereidheid om piketdiensten (stand-by) te draaien buiten kantoortijden (maximaal 7 weken per jaar)

Jouw rol als handson Software Architect Big Data

Voor de ontwikkeling van applicaties binnen verschillende big data frameworks wordt gezocht naar een senior software architect met uitgebreide ervaring in het ontwikkelen van op microservices software architectuur gebaseerde Java/Scala applicaties met Spring Boot, gebruik makend van big data technologie stacks zoals Kafka, Spark, Elasticsearch, Cassandra, MongoDB e.a. Focus ligt op de doorontwikkeling van bestaande en nieuwe applicaties in de vorm van analytische processen en het vastleggen en verwerken van grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data. Je bent ook in staat om architecturen te ontwerpen die voldoen aan eisen van hoge schaalbaarheid, security by design, transparency by design waarin authenticatie en autorisatie volledig geïntegreerd zijn.

Je gedraagt je als ervaren software architect en werkt binnen de agile projectaanpak samen met de DevOps teams aan de totstandkoming van de applicaties.

  • Je werkt graag samen met ontwikkelaars, data scientists, grafische vormgevers en cloud- en big data system engineers en bent snel enthousiast om samen met collega’s te werken aan nieuwe uitdagingen
  • Je bent niet snel uit het veld geslagen ook al weet je niet meteen hoe alles precies in elkaar steekt
  • Je bent een ervaren hands-on architect die met de teams meebouwt aan software op basis van microservice-architectuur
  • Je kunt schakelen tussen business en techniek en bent gesprekspartner op meerdere niveaus
  • Op business-vlak met product owners en management
  • Op architectuur-vlak met software- en enterprise architecten
  • Op development- en infrastructuurvlak met DevOps teams
  • Je hebt een passie voor open source software en experimenteert hier graag mee
  • Je bent een “thought leader” op gebied van agile software development, continuous delivery en DevOps uit en coacht de teams hierop
  • Je draagt kennis over naar collega's over relevante expertise binnen het eigen vakgebied
  • Je bent en blijft op de hoogte van relevante ontwikkelingen en je doet proactief voorstellen ter verbetering van het technisch beheer
  • Je bent in staat adviserend op te treden bij incidenten, problemen en changes
  • Je neemt deel aan piketdiensten (stand-by) en participeert iedere dag in ontwikkeltrajecten

Je moet in staat zijn om te kunnen gaan met onzekerheden en meerdere DevOps teams technisch aan te sturen.

Start date
ASAP
Duration
3 months
From
Optimadata
Published at
31.03.2018
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1530998
Contract type
Freelance
Workplace
100 % remote
To apply to this project you must log in.
Register