Senior BI Specialist (209638528)

Amsterdam  ‐ Remote
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Voor onze eindklant de gemeente Amsterdam zoeken wij een Senior BI Specialist.

De Senior BI specialist heeft als taak om het team te begeleiden om de huidige Datawarehouse structuur gebaseerd op handmatige ETL (Oracle packages) en Oracle Warehouse Builder Mappings over te zetten naar een duurzame Datawarehouse structuur bestaande uit gescheiden databases t.b.v. een OTAP straat en rekening houdend met performance en privacy wetgeving (AVG) waarbij BODS als ETL tooling wordt ingezet.

De opdracht

Start opdracht
Duur opdracht tot met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Amsterdam

Het project

Het project Upgrade BI heeft als doel een vernieuwde en ingerichte infrastructuur op te leveren voor het leveren van Management Informatie van het cluster Sociaal binnen de domeinen Onderwijs, Jeugd en Zorg. De infrastructuur bestaat uit een 3 lagen architectuur. Op de datalaag worden Oracle databases ingericht ten behoeve van Datawarehouses. Op de dataverwerkingslaag wordt Business Objects Data Services (BODS) als ETL tooling ingezet en op de rapportage- en data analyselaag wordt Business Objects 4.2 ingezet. De Senior BI specialist heeft als taak om het team te begeleiden om de huidige Datawarehouse structuur gebaseerd op handmatige ETL (Oracle packages) en Oracle Warehouse Builder Mappings over te zetten naar een duurzame Datawarehouse structuur bestaande uit gescheiden databases t.b.v. een OTAP straat en rekening houdend met performance en privacy wetgeving (AVG) waarbij BODS als ETL tooling wordt ingezet. Daarnaast neem je het team mee in het toepassen van o.a. best practises op basis van jouw ervaring en autoriteit als senior en streeft ernaar om deze in de werkwijze van het team te borgen.

Tevens neem je de organisatie mee in de meerwaarde en mogelijkheden voor de organisatie die het slim inzetten van business intelligence methodes, tools- en applicaties met zich mee kan brengen. Je stelt een 0-meting op om het huidige niveau binnen het BI-maturitymodel in kaart te brengen en ontwikkelt een realistische roadmap om het team, in samenhang met de ambities van de organisatie, naar een gewenst niveau te brengen. Je houdt daarbij rekening met de benodigde tijd om als team en als organisatie kwalitatief te kunnen groeien en de tijd die nodig is om de data architectuur en de data infrastructuur op een hoog kwalitatief niveau te krijgen. Ambities liggen op het vlak van data gedreven organiseren en werken, self service BI, predictive analytics en data governance vraagstukken. Samen met de BI coördinator en de informatie analisten maak je de data ambities van de organisatie waar en/of adviseert over de benodigde randvoorwaarden die de organisatie moet invullen.

Werkzaamheden, als Senior BI specialist
  • Begeleid je en ontwikkel je mee tijdens het migratieproces naar de nieuwe infrastructuur van OJZ;
  • Coach je BI medewerkers in het ontwerpen en het realiseren van de eindproducten;
  • Adviseer je over de inrichting van de Datawarehouses en het ETL tool op de korte en middellange termijn;
  • Bewaak je de opgelegde eisen m.b.t. security en privacy wetgeving ;
  • Kom je met voorstellen voor een efficiëntere werkwijze en implementeert deze voorstellen;
  • Heb je zorg voor de beheerbaar(s)heid van het eindresultaat;
  • Lever je standaarden en richtlijnen op basis van best practices;
  • Controleer je opgeleverd werk van andere informatie analisten;
  • Ben je gesprekspartner voor de beleidsafdelingen OJZ en denkt mee over de inrichting van de samenwerking met een nieuwe Data/Services afdeling
  • Informeert en enthousiasmeert de OJZ organisatie over de mogelijkheden en toegevoegde waarde vanuit het business intelligence vakgebied.
Start date
ASAP
Duration
3 months
From
Optimadata
Published at
15.06.2018
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1575330
Contract type
Freelance
Workplace
100 % remote
To apply to this project you must log in.
Register