Back-end CI/CD Engineer (237747412)

Amsterdam  ‐ Remote
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Voor onze eindklant de gemeente Amsterdam, zoeken wij 2 back-end CI/CD Engineers.

Programma Datapunt, onderdeel van Onderzoek Informatie en Statistiek (OIS) van de gemeente Amsterdam, heeft een opdracht voor twee Senior Back-end Engineers. We zijn op zoek naar engineers met passie voor de stad Amsterdam, innovatie, Open Source en Open Data. Datapunt is dé smart-city-data-infrastructuur die helpt gegevens vindbaar en toegankelijk te maken.

De opdracht
Start opdracht zsm (begin/medio oktober)
Duur opdracht 12 maanden met optie op verlenging
Uren per week 36
Locatie Amsterdam

Jouw rol als Back-end CI/CD Engineer
Datapunt ontsluit data via ReSTful APIs, met microservices die in Docker containers draaien. De data API's zijn geschreven in Python, met behulp van frameworks als Django en Flask. De security services zijn geschreven in Golang en Python met aiohttp. Voor dataopslag gebruiken we vooral Postgres en Elasticsearch. Onze CI stack bestaat uit Jenkins en Ansible, en wij deployen continu naar productie. Het is geen uitzondering dat jouw eerste code na je eerste dag al in productie draait!­­­­
Als Senior Back-end engineer werk je mee aan de ontwikkeling en verbetering van de infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van data in de gemeente Amsterdam; Datapunt.

Werkzaamheden
Ontwikkeling en verbetering van de backend infrastructuur van Datapunt.

Achtergrond project Datapunt
In Amsterdam wordt sinds drie jaar gewerkt aan een nieuwe infrastructuur voor het ontsluiten en gebruiken van databronnen binnen en buiten de gemeentelijke organisatie. Deze infrastructuur is de stedelijke voorziening voor toegang tot databronnen op een gestandaardiseerde en veilige manier en draagt de naam Datapunt.
Amsterdam City Data (data.amsterdam.nl) is de zichtbare interface die gegevens die ontsloten zijn via Datapunt op een gebruiksvriendelijke wijze presenteert. Onderdeel van Datapunt is ook een uitgebreide catalogus van de beschikbare databronnen en een analyseomgeving die het mogelijk maakt om met behulp van moderne methoden onderzoek en analyse uit te voeren. Een groot aantal databronnen is ook als REST API beschikbaar. Daarnaast worden ook toepassingen ontwikkeld waarmee binnen en buiten de gemeente informatie wordt verwerkt en ingezet in operationele processen.

Datapunt realiseert en ondersteund operationeel data-georiënteerde oplossingen die aansluiten bij de behoefte aan dynamiek en flexibiliteit bij eindgebruikers en opdrachtgevers. Het programma is in 2016 gestart en komt nu in een volgende fase waarbij de inrichting van een moderne service gerichte organisatie steeds belangrijker wordt. Dit gaat veel verder dan het klassieke beheer en onderhoud, proactief in plaats van reactief, flexibiliteit en dynamiek in plaatst van in-beton-gegoten, denken in data en processen in plaats van in systemen, Service Afspraken op basis van wederzijdse samenwerking en vertrouwen in plaats van vuistdikke SLA's.
We ontwikkelen op basis van de Agile werkwijze in een aantal zelfsturende teams.

In totaal werken ongeveer veertig professionals, variërend van programmeurs tot ontwerpers en van infrastructuurexperts tot functioneel beheerders, aan Datapunt (ruim de helft ZZP).

De omgeving draait in de Cloud en er wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van open source componenten. Ook de software die wordt ontwikkeld is open source. De backend technologie stack bestaat uit Django, Python, PostgreSQL, Elastic, Docker, Kubernetes, Openstack en Mapserver. Meer hierover is te vinden op amsterdam.github.io

Start date
ASAP
Duration
3 months
From
Optimadata
Published at
12.09.2018
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1630710
Contract type
Freelance
Workplace
100 % remote
To apply to this project you must log in.
Register