Scrum Master (302425482)

Schiphol  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Schiphol wil Europe’s preferred airport zijn en Nederland optimaal verbinden met de rest van de wereld. Het aantal passagiers is de laatste vier jaar gegroeid van ruim 52 naar ruim 68 miljoen passagiers. Met slimme digitale oplossingen kunnen wij de processen op Schiphol beter voorspellen, zodat reizigersstromen goed en snel verlopen. Zo geven wij onze passagiers en luchtvaartmaatschappijen een excellente (digitale) klantbeleving en bieden wij passagiers steeds meer persoonlijk relevante informatie op maat. Daarnaast maken we met behulp van data optimaal gebruik van assets. We versimpelen de manier van werken en realiseren een substantiële verbetering in de operationele performance. Dit doen we als Digital in nauwe samenwerking met betrokken partijen als Operations, Asset Management en IT.

Werken als onderdeel van Data & Analytics
Data & Analytics bestaat uit meerdere agile teams en is onderdeel van Digital. Het doel is om alle data die op Schiphol gegenereerd wordt, te ontsluiten en deze vervolgens in de gewenste vorm beschikbaar te stellen. We focussen op data governance en kwaliteit, het centraal ontsluiten van data, cross business analytics en ondersteunen daarbij het meer data gedreven worden van zowel de value streams van Digital als de rest van de Schiphol organisatie.

Wat ga jij doen als Scrum Master?
Je gaat werken voor twee scrumteams, die nog verder opgebouwd moeten worden. Je begeleidt hen in de rituelen zoals refinements, stand-ups en de retrospectives en hebt een sterke rol als coach om de teamleden te helpen nog beter te worden. Je ondersteunt de Product Owners en betrokken Business Owners in hun rol en gezamenlijk zorg je ervoor dat de teams aan de meest waardevolle oplossingen werken. Je bent ambassadeur van het Agile gedachtegoed en stimuleert de Agile Way of Working.

Als Scrum Master kijk je verder dan je team: je hebt een cruciale rol binnen het reilen en zeilen van de afdeling. Zo werk je aan het verbeteren van de samenwerking tussen teams en de rest van de organisatie. Je hebt een duidelijke visie hoe een Value Stream ingericht kan worden. Je zorgt dat er verbinding wordt gelegd tussen de teams en dat kennis actief gedeeld wordt. Daarnaast ben je een belangrijk sparringpartner van de Head of Data (afdelingsmanager) als het gaat om (het verbeteren van) de organisatie, productiviteit, opbouw en resultaten van de teams. 

Start date
ASAP
Duration
6 months
From
Transparant Recruitment
Published at
09.03.2019
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
1733784
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register