Finance Accountant

NL  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Finance Accountant

Description

Financial Accountant

Wil jij binnen onze grote organisatie meewerken aan de jaarcijfers? Zonder de betrouwbare cijfers die je als Financial Accountant levert, kan deze organisatie niet bestaan! Je bent als Financial Accountant onderdeel van het proces waarop zij haar strategische keuzes baseert.

De financial accountant is deskundig op het gebied van Financiële Administratie. Je verricht diepgaande specialistische (beleids)uitvoerende en adviserende werkzaamheden op het eigen aandachtsgebied binnen de kolom financiële administratie. En draagt hiermee bij aan een accurate en integere boekhouding, zodanig dat voldaan wordt aan de eisen van wet- en regelgeving, kwaliteitseisen en een klantgerichte dienstverlening. De financial accountant beheerst alle facetten van de financiële administratie en is zich bewust van de impact op andere werkprocessen. Op basis van volledige en betrouwbare stuurinformatie wordt tijdig, adequaat en impactvol geadviseerd aan management en directie t.a.v. operationele, tactische en/of strategische keuzes en het sturen van de bedrijfsprocessen.

Kernactiviteiten zijn onder meer:

  • Realiseert een actieve klantgerichte dienstverlening en fungeert als counterpart voor Financial Control en/of Business Control. Onderhoudt daarnaast extern contact met accountants om te informeren en af te stemmen.
  • Richt in en stelt voorkomende gevallen zeer complexe balansdossiers op ten behoeve van interne en externe accountantscontrole.
  • Analyseert complexe (boekhoudkundige) vraagstukken op het eigen specialisme. Verzamelt, verwerkt, beoordeelt, analyseert en/of controleert gegevens, zoals journaalposten, grootboekrekeningen, boekingsgangen en contracten. Signaleert risico's, formuleert oplossingsvoorstellen en adviseert betrokkenen.
  • Vertegenwoordigt de Financiële administratie in ketenbrede projecten waarbij het verder digitaliseren en opnieuw aansluiten van bronsystemen op het grootboek een veelvoorkomend onderwerp is.
  • Geeft uitvoering aan het financieel beleid en draagt, binnen de kaders van de financiële kolom, bij aan de ontwikkeling van het financieel administratie beleid. Doet voorstellen voor kaders, procedures en richtlijnen. Ziet toe op uniforme naleving en toepassing hiervan.

Michael Bailey International is acting as an Employment Business in relation to this vacancy.

Start date
ASAP
Duration
12
From
Michael Bailey Associates - Amsterdam
Published at
09.10.2019
Project ID:
1832979
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register