Solution Architect (Insurance, Savings) - Remote and Stockholm, Sweden - Swedish speaking

Stockholm  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Description

Solution Architect (Insurance, Savings) - Remote and Stockholm, Sweden - Swedish speaking

(Solutions Architect, Insurance, Savings, Bank, Banking)

One of our Blue Chip Clients is urgently looking for a Solution Architect.

For this role you can initially work remotely and once the COVID restrictions are lifted you will then have to be based in Stockholm.

Please find some details below:

Assignment description

Vi söker Tågarkitekt till Spartåget inom försäkring(lösningsarkitekt) Rollen Rollen som tågarkitekt för Sparområdet innebär att man arbetar i tågledningen med backloggen och ser till att vår arkitekturella landningsbana är uppdaterad och relevant. Du är operativt med och driver fram lösningar, och stöttar teamen att genomföra dessa. Spartåget innehåller våra försäkringssystem som är kärnan i vår affär. Man driver arkitekturella mönster och stöttar våra team med utvecklare och mjukvaruarkitekter. Man samverkar med flertalet andra arkitekter inom området för att uppnå största möjliga nytta. Man förklarar hur varje del som vi gör passar in i helheten både i tåget och totalt. Det innebär också att många av dina dagliga kontakter utanför tåget är med affären och våra andra tåg för att påverka och synkronisera planer och förflyttningar tillsammans. Ser du framtida behov och kan föreslå förändringar tar du en naturlig plats i dialogen. Man är en naturlig del i att belysa och hålla den röda tråden i förflyttningarna vi gör. Det innebär både att rita upp målbildsarkitekturer och samtidigt balansera det vi har idag. Bryta ner stora initiativ i mindre delar som i sig själva kan leverera värde fortast möjligt. Att ta fram lösningsförslag och arkitektur som behövs. Att hjälpa andra att förstå i vilken ordning vi borde ta saker. Naturligtvis är du en del av vår arkitekturprocess och forum för att säkerställa att vi har det vi behöver för att fatta rätt beslut. Du arbetar proaktiv och ser till att ta fram/uppdatera arkitekturbeskrivningar och stöd till teamen. Du väntar inte med att ta fram material/riktlinjer/stöd där det saknas.

Just för den här rollen inom Spartåget ska du ha koll på: SAFe, ha arbetat i metoden med dess ceremonier som PI planning mm Försäkringserfarenhet (Liv/pension) Erfarenhet av stordatorplattformar God erfarenhet av större förflyttnings initiativ Erfarenhet av arbete med extern leverans och samarbete Du har en bred kunskapsbas inom området och erfarenhet av lösningsarkitektur och dess ingående delar. Då vi är i förändring så är det viktigt att se möjligheter. Du är optimistisk och har en lösningsorienterad inställning. Naturligtvis har du också båda fötterna på jorden och känner dig bekväm i din tro på lösningarna

Must have

Lösningsarkitektur: 4 - Expert

Försäkringskunskap (Liv/Pension): 4 - Expert

God erfarenhet av större förflyttnings initiativ: 4 - Expert

Erfarenhet från SAFE, genom att ha arbetat i metoden och dess cermonier

Erfarenhet från stordatorplattformar

Erfarenhet av arbete med extern leverans och samarbete

Behärska svenska i tal och skrift

Individual quality

Besitter en lösningsorienterad inställning och förmåga

Är trygg i din egna kompetens, samtidigt som du har lätt för att samarbeta med andra

Har hög förmåga att kommunicera i tal och skrift

Är positiv och optimistisk

Please send CV for full details and immediate interviews. We are a preferred supplier to the client.

Start date
ASAP
Duration
7 months+
(extension possible)
From
Octopus Computer Associates
Published at
27.02.2021
Project ID:
2058782
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register