SEPA Consultant (Holland)

NL  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Voor een (inter)nationale energieleverancier zijn we op zoek naar een SEPA consultant. Deze consultant adviseert de manager van het onderdeel "betalen" van waaruit presentaties, scenario's en besluitvormingsdocumenten naar de divisie board gaan.

De consultant is in staat om zelfstandig te werken en heeft een zeer gedreven en vasthoudende werkhouding. De consultant zal werkzaam zijn aan de business zijde van de organisatie en zal vanuit die positie de business zijde en IT wat zowel decentraal als centraal is georganiseerd moeten adviseren.

Er is behoefte aan een business strategie m.b.t. de mogelijkheden die SEPA voor de dienstverlening kan betekenen. Welke business opportunity en welke te onderkennen risico's brengt SEPA met zich mee? Gezien het huidige business model is zowel Credit Transfer als Direct Debet van toepassing. M.b.t. Direct Debet is tevens mandate management een belangrijk aspect.

- In eerste instantie is het opbouwen van een business relevante presentatie m.b.t. de consequenties en kansen i.r.t. SEPA.
- Na erkenning een fase waarin strategisch verkend moet worden welke ambitie er is m.b.t. de korte (1 tot 2 jaar) en de lange termijn (3 tot 5 jaar)
- Gebruik maken van de kaders een beslisdocument maken dat als basis kan dienen voor het verder uitwerken van een diensten portfolio.
- Op basis van het diensten portfolio wederom besluitvorming halen en vragen naar waar en hoe dit geimplementeerd moet worden.
- Op basis van een RFP mogelijkheden onderzoeken om de dienstverlening qua alternatief uit te besteden versus intern afhandelen.
- IT opdracht formulering, aanbesteding.
- Implementatie outlook.

Vereiste kennis van business
- SEPA inhoudelijke kennis van strategische positionering tot en met de doorvertaling naar de operationele processen.
- SEPA Credit Transfer en SEPA Direct Debet.
- Mandate management
- Markt kennis welke partijen in Europa en in het bijzonder Nederland/Duitsland deze diensten kunnen bieden.
- Het kunnen vertalen van de SEPA producten naar een voor het bedrijf competitief diensten aanbod naar haar klanten (van idee vorming tot implementatie).
- Ervaring in realisatie van business proposities met een uitgebreide financiele business case.
Start date
ASAP
Duration
3 months +
(extension possible)
From
Icon IT (Europe) Ltd
Published at
18.01.2012
Project ID:
299604
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register