Controller (788693)

Zuid Holland  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

 

Controller

Voor een woningcooperatie in de regio Zuid-Holland zijn we voor de afdeling Financiën & Control zijn wij op zoek naar een ervaren, stevige en zelfstandige controller.

  • De afdeling F&C wordt aangestuurd door de Manager Financiën & Control.
  • De afdeling F&C is verantwoordelijk voor het bewaken van de financiële continuïteit van de organisatie.

De afdeling formuleert het financieel beleid, geeft invulling aan de planning & controlcyclus en verzorgt de financiële advisering. Daarnaast heeft de afdeling een registrerende en monitorende rol.

  • Resultaatgebieden controller

Control

: Is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van het interne controleplan en het rapporteren van de uitkomsten aan de directeur-bestuurder en Raad van Commissarissen.

  • Bestuurt de planning & controlcyclus, analyseert, toetst en bewaakt bedrijfsprocessen, vastgoedprocessen en kwaliteitssystemen. Bewaakt de governance structuur en de uitvoering van good governance. Bewaakt de voortgang van innovatie. Adviseert op financiële beleidsvelden en is verantwoordelijk voor de analyse en doorrekening van het ondernemingsplan en jaarplannen en de bewaking van de budgetten.

Risicomanagement

: Beoordeelt de financiële continuïteit en is verantwoordelijk voor de presentatie van de jaarbegroting en meerjarenprognose binnen de organisatie. Ontwikkelt en analyseert strategische scenario’s.

Benoemt (financiële) risico’s, inventariseert risicogebieden en beheersingsmogelijkheden. Adviseert de directeur-bestuurder en managementteam over het in control zijn’ van de organisatie en stelt, indien noodzakelijk, maatregelen voor. Initieert verbetervoorstellen naar aanleiding van interne controle bevindingen, de managementletter en/of incidenten. 

Informatievoorziening

: Ondersteunt bij de ontwikkelng en het opstellen van de organisatiebrede informatievoorziening en bewaakt de kwaliteit van de (externe) informatievoorziening.

Strategie – en beleidsvorming

: Ontwikkelt financieel beleid en stelt financiële kaders op, bewaakt de kwaliteit van het beleidsproces.

Financiële toetsing:

Toetst investeringsbesluiten en rekent beleidsstukken door. Rapporteert uitkomsten van projectcontrol en nacalculaties aan de verantwoordelijk manager.

Start date
ASAP
Duration
36 months
From
The Care Factory
Published at
12.03.2014
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
678122
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register