Docent Biologie (837975)

Rotterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Docent Biologie

Voor een openbare scholengemeenschap voor VMBO zoeken we een gedreven en gemotiveerde docent Biologie voor 18 lesuren die bewust voor Vmbo leerlingen kiest.

We zoeken voor (langdurige) ziektevervanging een goede en enthousiaste docent Biologie voor voornamelijk onderbouwklassen vmbo incl. lWOO. Een combinatie met andere vakken is mogelijk (science, wiskunde). Je komt te werken in een klein enthousiast team op een dynamische school. 

 

De school is gevestigd in één locatie en heeft ongeveer 265 leerlingen en 40 personeelsleden. Dat is groot genoeg om onze leerlingen een behoorlijke keuze te kunnen aanbieden wat betreft de opleidingen in het vmbo, maar ook klein genoeg om een kleinschaligheid te kunnen waarborgen waar iedereen zich veilig en thuis voelt met “korte lijnen” en veel eigen verantwoordelijkheid. 

De school heeft als motto: Met plezier werken aan goede resultaten. 

Wij staan voor een brede vorming van onze leerlingen. Naast het aanleren van voldoende vakkennis, vinden wij de sociaal-emotionele ontwikkeling van onze leerlingen ook zeer belangrijk. Leerlingen leren open te staan voor verschillen zodat zij begrip en respect krijgen voor elkaars individuele en culturele achtergrond. 
we bieden de basisberoepsgerichte, kader- en theoretische leerweg van het vmbo. Er is ook leerwegondersteunend onderwijs mogelijk en we hebben op enkele afdelingen leerlingen in een leerwerktraject.  De bovenbouw heeft 5 afdelingen in 3 sectoren. 

Een passende opleiding en een zo persoonlijk mogelijke begeleiding van de leerling in dat leerproces, zijn op het college onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dit betekent dat de school een uitgebreide zorgstructuur heeft waarbij duidelijk is waar en bij wie verantwoordelijkheden liggen. Zeker voor een beginnend docent biedt deze “backup” houvast. De mentor die vaak meerdere vakken aan zijn/haar klas geeft, neemt een belangrijke plaats in bij de coaching van de klas. 

De school kent een onderbouw (1e en 2e jaar) en bovenbouw (3e en 4e) die door een teamleider wordt aangestuurd. 
Wij hebben structureel zgn. zorgvergaderingen waarbij het functioneren van individuele leerlingen en/of het functioneren van een klas, met het betrokken docententeam wordt besproken. 

Kortom; hou jij van “korte lijnen”, veel eigen verantwoordelijkheid maar toch ook de zekerheid om terug te kunnen vallen op een duidelijke structuur? Je wilt deel uitmaken van een enthousiast team en met de mouwen opgestroopt invulling geven aan ons motto: Met plezier werken aan resultaten! ? Solliciteer dan nu via Monique Huizinga

Start date
ASAP
Duration
20 months
From
The Care Factory
Published at
07.05.2014
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
704257
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register