Senior Developer GWT/GXT

Brussel  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Voor een klant van Brainbridge in Brussel ben ik op zoek naar :
Senior Developer GXT / GWT
Start :
Duration :
Location : Brussel
Omschrijving :
Je komt terecht binnen de afdeling Centraal Databeheer (ACD) van het departement LNE. Deze afdeling staat in voor de interne ICT-dienstverlening aan de overige afdelingen van het departement en via het MMIS-project ook aan de andere entiteiten van het beleidsdomein. ACD is een jonge en kleine dynamische afdeling in volle expansie. Naast 20 interne personen, wordt er permanent beroep gedaan op een 20-tal externe medewerkers. Dit vooral voor de ontwikkeling van nieuwe toepassingen en het onderhoud van bestaande toepassingen.
Als beslagen Sencha GWT/GXT 3 front-end-developer heb je ruime ervaring met front-end ontwikkeling van zakelijke intra-/internet gebaseerde toepassingen. Je hebt een goed overzicht van de verschillende componenten die het framework biedt, en je weet deze dan ook te selecteren en te combineren en stylen, om uiteindelijk een homogeen, consistent product af te leveren. Je bent hierin vindingrijk en je doet design-voorstellen op basis van specificaties en mock-ups die door de functioneel analist worden afgeleverd.
Je bent vertrouwd met de integratie van GWT-RPC of REST-gebaseerde back-end services in je front-end. Belangrijke, maar soms minder-evidente, GWT 2.x concepten (editor framework, eventbus, etc) zijn door jou grondig gekend en je weet ze adequaat te gebruiken. Je kan ook herbruikbare of generieke GUI componenten maken ter versnelling van de applicatie ontwikkeling en het verhogen van een consistente gebruikerservaring. Je hebt een goede feeling voor wat er goed uitziet en wat door de gebruiker als gebruiksvriendelijk zal worden ervaren.
Je bent technisch zeer beslagen en dus in staat om ook onder de motorkap te kijken; dus is het vanzelfsprekend dat je HTML, CSS en Javascript weet in te schakelen daar waar ze door GXT gebruikt worden of daar waar ze een meerwaarde kunnen bieden buiten het framework om.
Je houdt hierbij rekening met ergonomie en gebruiksvriendelijkheid, alsook technische beperkingen, en je werkt nauw samen met architect en andere back-end java ontwikkelaars. In de mate van het nodige documenteer je je werk in Confluence en je gaat hierbij nauwgezet te werk. Communicatieve skills, leergierigheid, pro-activiteit en de drang naar voortdurende verbetering worden in ons team erg geapprecieerd
Je bewaakt de kwaliteit van de geleverde oplossingen in samenwerking met collega's en eindgebruikers, tijdens de verschillende sprints van een SCRUM ontwikkelingstraject.
Responsibilities:
De opdracht betreft het leveren van 60 MD technische ondersteuning.
Technical skills:
- GXT 3, GWT 2,x
- html, CSS, Javascript
- GWT-RPC, REST
- OO, clean code
Personal skills:
- Wil tot voortdurend verbeteren
- Analytisch en gestructureerd denken en werken
- Zelfstandig werken en samenwerken
- Communicatief, zowel mondeling, schriftelijk als grafisch
- Resultaatgericht, initiatief-nemend en besluitvaardig
- Klantgerichtheid
- Betrouwbaarheid
Start date
n.a
From
Brainbridge
Published at
18.09.2014
Project ID:
777097
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register