Groepsleerkracht VSO cluster-4 (1110739)

Rotterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Groepsleerkracht VSO cluster-4

Voor een residentiële instelling in Rotterdam zoeken we een groepsleerkracht

Voor een cluster 4 school in Rotterdam zoeken we een groepsleerkracht. De school bevindt zich op het terrein van eenKinderhuis. De school biedt speciaal onderwijs aan leerlingen van 4 tot en met 12 jaar met complexe leer- en/of gedragsproblematiek. De school heeft plaats voor 120 leerlingen in 11 groepen. De school biedt onderwijs aan leerlingen die thuis wonen (ongeveer 1/3 van de leerlingen) of geplaatst zijn in onze residentiële setting: Het Bergse Bos (2/3 van de leerlingen). Naast de kinderen van het kinderhuis en de Dagbehandeling Bergse Bos bezoeken ook kinderen uit de regio Rotterdam Noord het Bergse Veld.

Doelgroep 

Het onderwijs richt zich op leerlingen met externaliserende problematiek zoals ADHD, ODD en hechtingsproblemen / stoornissen. Leerlingen met PDD-NOS worden soms geplaatst als de gedragsproblematiek dominant is. Daarnaast richt de school zich op leerlingen die naast de gedragsproblemen forse belemmeringen ondervinden bij het leren vanwege een lager IQ dan gemiddeld (IQ 70 – 85). De school biedt onderwijs aan leerlingen met een besloten machtiging die geplaatst zijn in de high care, medium care en crisisgroep, maar ook aan leerlingen met een indicatie van Jeugdzorg voor de open leefgroepen en de dagbehandeling of leerlingen die vrijwillig (zonder bemoeienis van Jeugdzorg) geplaatst zijn. Tenslotte biedt de instelling plaats aan BOS-leerlingen, overeenkomstig de afspraken met WNSN. Deze leerlingen worden voor 13 weken geplaatst om na te gaan wat de leerling nodig heeft op zijn ‘oude’ school om daar het onderwijs weer te vervolgen.

  • 40 uur per week - locatie Rotterdam

    Je geeft les aan een groep leerlingen van een eerstejaars vmbo basisberoepsklas in cluster 4 onderwijs, met lesgevende taken in de AVO vakken.

    De groepsleerkracht geeft les op een wijze die past binnen de onderwijskundige visie van de school;
    De groepsleerkracht realiseert, op basis van kennis van de basisbehoeften en de ontwikkelingsprocessen van de leerlingen, een veilige leer- en werkomgeving;
    De groepsleerkracht biedt houvast en structuur bij de keuzes die de leerlingen moeten maken, zodat zij zich sociaal-emotioneel en moreel kunnen ontwikkelen;
Start date
ASAP
Duration
40 months
From
The School Factory
Published at
19.12.2014
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
825811
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register