calculator (1136219)

Amsterdam  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Calculator

 

We zoeken  per een calculator voor 40 uur per week

De functionaris rapporteert aan en wordt hierarchisch/functioneel aangestuurd door een leidinggevend functionaris. Geeft eventueel vakinhoudelijke aanwijzingen en soms functioneel leiding aan enige assisterende medewerkers.

De functionaris is verantwoordelijk voor het opstellen van eenvoudige technische concepten, kostprijsbegrotingen en voorlopige planningen ten behoeve van de opdracht-/ projectverwerving, zoals offertes, inschrijvingen en meer/minderwerk.

Belangrijkste taken en verantwoordelijkheden:

Het, rekening houdend met vastgestelde verrekenprijzen en toeslagen, zelfstandig calculeren van de kostprijzen van complete gecompliceerde (multidisciplinaire, nieuwbouw/revisie/onderhoud, zowel binnen- als buitenlandse) projecten. Het, op verzoek, ook opstellen van concept-offertes en indicatieve planningen.

Het, door middel van een gestandaardiseerd calculatiesysteem en berekeningsprogramma¡¥s, zelfstandig uitvoeren van deze werkzaamheden. Dat wil zeggen in samenspraak met de afdelingsverantwoordelijke of projectleiding, in bouwteamverband of onder functionele leiding van een senior calculator in het offerteteam.

Het controleren en verifiëren van de actuele geldigheid en compleetheid van het ontvangen bestek, de bestektekeningen en/of de verzamelde schetsen, tekeningen en overige gegevens. Het bijeenbrengen van ontbrekende gegevens/documentatie en het openen van de project map.

Het bestuderen en analyseren van de gegevens, het vervaardigen van schetsen, basisconcepten en globale berekeningen ten behoeve van besprekingen en/of eigen inzicht met betrekking tot de projecten. Het eventueel voeren van technisch informatieve besprekingen met (potentiele) opdrachtgevers.

Het, met de toegewezen medewerkers, bespreken van het werk. Het verdelen van de werkzaamheden, het geven van instructies en het verschaffen van operationele informatie.

Het schatten/bepalen van de omvang van de materiaalleveringen en diensten en de omvang van engineerings-, teken-, productie- en uitvoeringsuren van de (potentiele) opdracht.

Het invoeren van gegevens in het calculatiesysteem en het bepalen van integrale kostprijzen.

Het maken van kostprijsberekeningen van de diverse delen/aspecten; het inwinnen van de daartoe benodigde informatie bij andere afdelingen of het aanvragen van externe prijzen bij (potentiele) leveranciers en onderaannemers.

Het opstellen van concept-offertes en concept-inschrijvingen, eventueel aangevuld met basisconcepten, indicatieve planningen, toelichtende informatie en/of vereiste juridische/financiële verklaringen.

Het inhoudelijk toelichten van concept-offertes en het adviseren over de uit te brengen offertes.

Het rapporteren over mogelijke uitbestedingsaspecten en adviseren over de keuze van leveranciers. 

Het rapporteren over werkresultaten van teammedewerkers en het beoordelen en controleren van hun werk. 

Het, op verzoek, voorbereiden van de projectoverdracht en het desgewenst opstellen van het benodigde (concept voor) projectbudget en de projectplanning.

Het beheren van het calculatiedossier en dat deel van het documentatie en offertearchief, dat men zelf opbouwt en aanvult.

Het verstrekken van informatie, zoals over prijzen aan diverse interne functionarissen.

Het actief inwinnen en/of verzamelen van technische en prijsinformatie ter actualisering van het documentatiebestand en calculatiesysteem. 

Het evalueren van opdrachten aan de hand van offertegegevens ten behoeve van de opdrachtbevestiging.

Het uitvoeren van de werkzaamheden overeenkomstig de kwaliteits-, arbo- en veiligheidsnormen zoals weergegeven in het QHSE-systeem

  • Ondersteunt bij de afhandeling van technische vragen zowel in- als extern;
  • Treedt op als accounthouder voor een van de negen deelprojecten waarbij je het centrale aanspreekpunt bent voor een van de projecten Rokin, de Pijp, Vijzelgracht etc. bij één of meerdere deelprojecten en is in die hoedanigheid op de hoogte van de status van de afwijkingen en wijzigingen van dat deelproject;
  • Is op de hoogte van de opbouw van het contract;
  • Opstellen begrotingen voor werkzaamheden wijzigingen;
  • Opstellen intern budget voor werkzaamheden wijzigingen;
  • Is kritisch op integraliteit en deelproject overstijgende wijzigingen;
  • Adviseert gevraagd en ongevraagd de contractmanager;
  • Legt in overleg met de contractmanager zelf zaken voor aan het MT voor besluitvorming.

Is bevoegd om bovenstaande taken zelfstandig uit te voeren. De contractmanager is altijd eindverantwoordelijk. Voor vragen en problemen dient eerst de scopecoördinator te worden ingelicht.

 

 

Start date
ASAP
Duration
36 months
From
The School Factory
Published at
09.01.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
831869
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register