Unithoofd Schoon Heel en Veilig (1157291)

Utrecht  ‐ Onsite
This project has been archived and is not accepting more applications.
Browse open projects on our job board.

Keywords

Description

Unithoofd Schoon, Heel en Veilig

Unit Schoon, Heel en Veilig
De afdeling Beheer Openbare Ruimte bestaat uit de units Civiele Werken, Accommodaties en Schoon, Heel en Veilig. Bij de unit Schoon, Heel en Veilig werken ca. 43 medewerkers en is sinds maart 2013 operationeel en beoogt de dienstverlening van de gemeente De Bilt aan burgers en instanties te verbeteren. Het werk binnen de unit is zeer divers. Van de medewerkers van de gemeentewerf, markt, openbare orde en veiligheid, wijkcontactambtenaren en crisisbeheersing tot de toezichthouders en juridische advisering op het gebied van toezicht en handhaving van vergunningen. De unit houdt zich bezig met o.a. het gebruik en onderhoud van de openbare ruimte van de gemeente. Daarin staat voor de komende jaren het versterken van de leefbaarheid in wijken, buurten en straten centraal. Dat willen we bereiken door gebiedsgericht te werken. Dat is werken vanuit de opgaven van de wijk, samenwerken met burgers, ondernemers en alle partners die in die wijk actief zijn. Gebiedsgericht werken is een andere manier van werken. Meer samen, interactief en integraal. Dat vraagt om medewerkers die open staan voor vernieuwing, mee bewegen en zich verder willen ontwikkelen.

Functie:
Als unithoofd Schoon, Heel en Veilig ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de medewerkers en het resultaat van je unit. Je haalt het beste uit je medewerkers door middel van scholing, training en coaching on the job, en je ondersteunt hen bij hun verdere ontwikkeling.

Je wordt belast met:

  • Het voeren van plannings-,beoordelings-en functioneringsgesprekken;
  • Het ontwikkelen en beheren van samenwerkingsrelaties met andere onderdelen van de gemeente;
  • Het ontwikkelen en beheren van samenwerkingsrelaties met externe partners zoals VRU, politie, ODRU;
  • Het coördineren van beleid, richtlijnen en wetswijzigingen op het vakgebied van de unit;
  • Het uitvoeren van en vormgeven aan het bedrijfsplan.

De afdeling Beheer Openbare Ruimte zit in een verandertraject die ook gevolgen heeft voor de samenstelling van de unit SHV. Het (tijdelijke) unithoofd geeft hier mede richting en vorm aan, gecombineerd met de verdere uitrol van gebiedsgericht werken en de omvorming van de buitendienst/werf tot wijkserviceteams.

Organisatie
Bij de gemeente De Bilt zijn zo’n 280 mensen in dienst. Zij werken op het gemeentehuis, in de buitendienst en bij diverse (sport)accommodaties. De organisatie kenmerkt zich door innovatie, transparantie en betrokkenheid. We streven ernaar om zoveel mogelijk te handelen vanuit het perspectief van de burger. De organisatie is verantwoordelijk voor het verbeteren van de kwaliteit van de producten en de dienstverlening. Ook draagt zij zorg voor een open en interactieve relatie met burgers, maatschappelijke organisaties, bedrijfsleven en medeoverheden. De lijnen binnen onze organisatie zijn kort, direct en informeel. De gemeentelijke organisatie wordt aangestuurd door de directie en bestaat uit vier afdelingen die zijn onderverdeeld in units.

 

Start date
ASAP
Duration
25 months
From
The School Factory
Published at
22.01.2015
Contact person:
Peter Nieuwpoort
Project ID:
838855
Contract type
Freelance
To apply to this project you must log in.
Register